Cea mai mare colectie de obiecte personale ale pictorului Renoir, scoasa la licitatie la New York

Vineri, 23 August 2013, ora 10:05
1412 citiri
Cea mai mare colectie de obiecte personale ale pictorului Renoir, scoasa la licitatie la New York

O colectie cuprinzand obiecte personale (scrisori, fotografii si diferite articole) ale pictorului francez Pierre-Auguste Renoir, cu o valoare de 3 milioane de dolari, va fi scoasa la licitatie pe 19 septembrie, la New York, a anuntat joi casa Heritage Auctions.

Colectia cuprinde 143 de obiecte, recomandate de Heritage Auctions ca "cea mai importanta colectie personala" a lui Renoir, si a fost cumparata in 2005 de la un nepot al pictorului impresionist, potrivit AFP.

Printre obiecte se numara un fular de matase, certificatul de casatorie, medalia Legiunea de Onoare, scrisori catre pictorii Monet, Manet sau sculptorul Rodin, precum si schite si machete desenate de Renoir la Cagnes, cu sculptorul Richard Guino, cu cativa ani inainte sa moara (1919). Bolnav de reumatism articular, Renoir a realizat atunci cateva sculpturi, printre care "La Grande Venus Victrix", inalta de aproape 2 m, prezentata la licitatie alaturi de alte 19 creatii.

"Colectia, demna de un muzeu, este minunata in ansamblul ei si dezvaluie profunzimea artistului si a artei sale", spune Brian Roughton, director al departamentului de arte frumoase la Heritage Auctions.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie Renoir, #colectie obiecte personale Renoir, #licitatie Heritage Auctions , #Fotografie