Targul de Sfanta Maria, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Joi, 15 August 2013, ora 15:20
1815 citiri
Targul de Sfanta Maria, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Joi este deschis la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", cu prilejul Sfintei Maria, un eveniment ce doreste sa refaca atmosfera de altadata a unor astfel de manifestari.

Biroul Relatii Publice al Muzeului Satului informeaza ca targul, organizat in colaborare cu Asociatia Bio Romania, se constituie intr-un bun prilej de a reveni la muzeu, deoarece la marea sarbatoare praznuita in aceasta zi programul este unul "atractiv, cu demonstratii mestesugaresti, expozitii, targ cu mesteri, gastronomie traditionala specifica perioadei si produse bio".

Credinciosii ortodocsi, catolici si greco-catolici sarbatoresc joi, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, marcand, potrivit traditiei crestine, ziua in care Fecioara Maria s-a mutat din viata pamanteasca la cer.

Intre Sfanta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului - 15 august) si Sfanta Marie Mica (Nasterea Maicii Domnului - 8 septembrie) incep lucrarile agricole de toamna si este momentul in care se deschide sezonul la nunti.

In unele zone ale tarii, in ziua Adormirii Maicii Domnului femeile merg la biserica unde sfintesc si impart struguri, prune, flori, plante de leac si merg la cimitir pentru a tamaia mormintele.

Tot la sate se obisnuieste ca in aceasta zi sa fie angajati pandarii in vii si se ofera ofranda din noua poama.

#targ Sfanta Maria, #expozitie muzeu Dimitrie Gusti, #Muzeul Satului Dimitrie Gusti, #targ muzeu , #Expozitii