Creierul lui Albert Einstein, la muzeu. Vezi unde este expus

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 16:25
9425 citiri
Creierul lui Albert Einstein, la muzeu. Vezi unde este expus

Creierului lui Albert Einstein a fost expus in cadrul unui muzeu din Philadelphia.

Mai multe sectiuni din creierul lui Albert Einstein au fost expuse la Philadelphia, in cadrul Muetter Museum and Historical Medical Library, conform agentiei RIA Novosti.

"A fost un om unic, iar faptul ca putem expune organul asociat inteligentei extraordinare a lui Einstein reprezinta o oportunitate unica," a precizat Anna Dhody, curator al muzeului si cea care s-a ocupat de expunerea celor 46 de sectiuni din creierul celebrului fizician.

Aceste sectiuni extrem de fine, au fost detinute de Dr. Thomas Harvey, cel care a realizat autopsia dupa moartea lui Einstein, in 1955, la varsta de 76 de ani. In cadrul procedurilor de autopsie, Harvey a extras creierul lui Einstein, dar nu l-a mai pus inapoi.

Apoi aceste sectiuni au trecut din mana in mana pana cand ultimul lor posesor, Lucy Rorke-Adams, a decis sa le doneze muzeului.

Printre exponatele muzeului se mai numara o tumoare extrasa de la presedintele american Glover Cleveland si tesut din zona gatului prelevat de la John Wilkes Booth, asasinul presedintelui Abraham Lincoln.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Einstein creier, #piesa de muzeu creier Einstein , #Expozitii