Expozitie de arta la Cluj, cu prilejul TIFF 2012

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 13:42
4973 citiri
Expozitie de arta la Cluj, cu prilejul TIFF 2012

Un grup format din 44 de artisti clujeni, membri ai Uniunii Artistilor Plastici, expun valoroase lucrari, timp de trei zile, cu prilejul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), in galeria patrulatera ce strajuieste, la etaj, curtea interioara a Muzeului de Arta.

Prezentate sub titlul "Salon pe balcon", cele 250 de lucrari ale pictorilor, graficienilor, ceramistilor si sculptorilor clujeni au atras un numeros public, inca din momentul instalarii lor pe simeze, elementul care aduce un farmec deosebit acestei expozitii colective fiind si prezenta artistilor ce le-au realizat, deschisi sa ofere informatii despre compozitiile alese pentru reprezentare in loggia muzeului.

Marea artista Mariana Bojan, totodata o cunoscuta scriitoare, a incantat publicul clujean inca de la primele sale expozitii, prin tematica tablourilor si tehnica folosita. Lucrarile alese pentru "Salonul pe balcon", cu note de fantastic si oniric, sunt printre cele admirate de vizitatori.

Artistul Adrian Grecu expune excelente lucrari in stil suprarealist, dar spune ca acesta nu este stilul sau definitoriu.

"Am fost initial atras de ceramica si sculptura in sticla. Apoi m-a captivat modul in care poate fi redata bidimensional si tridimensional spatialitatea, volumul. La acest salon expun lucrari imprimate pe panza. Am lucrat aceste forme in softuri specializate in modelaj 3D, apoi le-am iluminat, tot in 3D. Tenta suprarealista a venit din viziuni mai vechi. Experienta in perceptia artei vizuale m-a condus spre aceste forme picturale.

"Este si un tip de revolta fata de situatia ca sculptura nu este adusa azi in prim plan, la nivelul pe care il merita. Mi-am spus ca pot sa comunic, la fel de percutant si vibrant, si printr-o forma picturala, nu doar prin sculptura. Oamenii sunt si azi atrasi mai mult de pictura, ca si cu secole in urma, cand pictura era regina artelor, iar sculptura era marginalizata", a declarat, sambata, artistul Adrian Grecu.

Printre artistii clujeni care expun la "Salonul pe balcon" se numara maestrul Teodor Botis, Gabriela Ranga - naturi statice cu fructe si pesti, Arina Gheorghita - expresive picturi ce reprezinta un cuplu de dansatori de tango, Doina Stici - ceramica ambientala, Vasile Saraci, Calin Anton, Ioan Antoniu, Anda Calugaru, Alina Comsa, Simona Gocan, Andor Komives, Felicia Predescu, Radu Pulbere, Grigore Roibu, Doina Serban, etc.

Expozitia "Salon pe balcon" este deschisa pana in 3 iunie.

#expozitie arta Cluj, #expozitie arta TIFF 2012 , #Expozitii pictura