Cea mai mare expozitie din lume: Opere de arta reproduse pe panouri publicitare

Miercuri, 14 August 2013, ora 09:10
2415 citiri
Cea mai mare expozitie din lume: Opere de arta reproduse pe panouri publicitare

Un numar de 57 de opere de arta au fost reproduse pe 22.000 de panouri publicitare in Marea Britanie, in cea mai mare expozitie de arta din lume, in care un autoportret de Lucian Freud este expus pe un refugiu dintr-o statie de autobuz, iar un peisaj de John Constable decoreaza un centru comercial.

Pentru aceasta expozitie unica in felul ei, publicul a jucat rolul de conservator: el a ales, pe baza unei liste predefinite, cele 57 de opere ale unor artisti britanici care vor fi reproduse si expuse pe strazile din Marea Britanie.

Rezultatul: "The Lady of Shalott", o pictura romantica in ulei a pictorului prerafaelit John William Waterhouse, a ocupat primul loc in preferintele publicului.

Pe locul al doilea s-a clasat "Ophelia", de John Everett Millais, reprezentand moartea tragica a Ofeliei, personajul shakesperian din "Hamlet", iar pozitia a treia a revenit tabloului "Head VI", de Francis Bacon, un portret al papei Inocentiu al IX-lea.

Printre ceilalti artisti alesi figureaza inconturnabilii pictori clasici John Constable si Thomas Gainsborough, dar si artisti contemporani precum David Hockney, Tracey Emin si Damien Hirst.

Reproducerile dupa cele 57 de capodopere sunt expuse pe fatade de cinematografe, centre comerciale, pe zidurile unor gari, parcari, baruri si sali de sport, dar si pe 2.000 de autobuze si 1.000 de taxiuri, pana pe 25 august, in intreaga tara.

"Este vorba de a transforma spatiile publicitare in opere de arta magnifice" pentru "a celebra arta britanica", a explicat un reprezentant al Art Everywhere.

"Este un proiect fantastic si imi realizez o fantasma, vazandu-mi creatiile reproduse pe afise in toata Marea Britanie", a declarat singura artista in viata din Top 10, Cornelia Parker, aleasa cu instalatia ei "Cold Dark Matter: An Exploded View", alcatuita din ramasitele unui copac de gradina distrus la cererea ei de armata britanica.

Acest veritabil muzeu in aer liber este finantat de donatori privati si de industria britanica din domeniul afisajului stradal. Expozitia are loc in perioada 12-25 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cea mai mare expozitie, #opere arta panouri publicitare, #expozitii neconventionale, #muzeu aer liber , #Expozitii pictura