Esti stresat? Cursurile de dans pot fi un remediu excelent

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
3633 citiri
Esti stresat? Cursurile de dans pot fi un remediu excelent

Dupa munca vrei sa te relaxezi. Iti doresti sa te destinzi. Medicii ne sfatuiesc sa facem sport, si atunci, de ce sa nu imbinam utilul cu placutul? De ce sa nu alegem dansul ca sport, ca mod de detasare?

Atunci cand iti alegi un curs de dans nu conteaza cine esti, nu conteaza cum te cheama, ce slujba ai, cati bani castigi sau ce intalniri de afaceri ai maine. Aici esti la fel ca toti ceilalti. Nimeni nu te priveste de sus, nimeni nu te striga "sefu'" si nimeni nu te intreaba daca e gata raportul X. Si astfel, te relaxezi.

Tot ce trebuie sa ai e un pic de ureche muzicala si pasiune pentru dans.

In Bucuresti, dar si in tara, gasesti o multime de scoli de dans care ofera o gama larga de optiuni. Latino, standard, street, sunt doar cateva dintre marile grupe de dans. Poti opta pentru un curs rapid de samba sau salsa, sau unul de vals, in care te misti incet pe ritmul muzicii. Cursurile de street dance te vor ajuta sa te descurci mai bine in cluburi si sa inveti sa te misti precum profesionistii din videoclipuri... sau pe aproape.

Ce dansam?

Poti opta pentru dansuri latino, unde vei studia salsa, cha-cha, rumba, samba, jive, merengue si bachata. In urma cursurilor obtii o tinuta a corpului frumoasa. Doamnele vor invata sa isi unduie corpul mai bine, in timp ce domnii vor invata, in sfarsit, cum sa tina ritmul alaturi de partenerele sale.

Cursurile de dans standard includ vals, tango, vals vienez, quickstep si slow fox. Chiar daca aceste stiluri par a fi mai lente, efortul unei pozitii a corpului corecta si memorarea pasilor pentru fiecare dans va vor face sa scapati de kilogramele in plus rapid.

Stilul street dance cuprinde R&B si Hip Hop. Ritmul rapid si miscarile complexe va vor pune in incurcatura la inceput, dar niciun obstacol nu e de neinvins, asa ca, mai mult ca sigur, veti reusi sa stapaniti stilul. Nu fiti descurajati daca majoritatea cursantilor sunt cu multi ani mai tineri, adolescentii fiind cei mai atrasi de acest stil. Dupa cateva sedinte o sa le dati lectii!

Unde dansam?

Scoala Espansivo din Bucuresti este una dintre cele mai de succes scoli unde dansul este tratat ca un alt mod de relaxare si exercitiu. Oferta lor include toate dansurile de mai sus, dar si Zumba - un stil unde aerobicul se impleteste cu miscari de baza ale dansurilor latino, si unde rezultatul se traduce prin arderea multor calorii.

Aici, in perioada urmatoare se va organiza si un workshop de dans unde se va trece prin toate stilurile de dans intr-un maraton de doua zile.

O alta scoala, In pasi de dans, ofera, de altfel, cursuri de dansuri latino si de societate atat pentru copii, cat si pentru adulti, organizate pe mai multe module.

OneBeat este una dintre cele mai renumite scoli de street dance din tara, iar coregrafii sai sunt apreciati pentru munca depusa atat in fata elevilor, cat si pentru diverse emisiuni. Ei au fost si unii dintre primii organizatori de workshopuri speciale de dans unde au fost invitati coregrafi internationali.

O regula generala pentru acest tip de scoli este ca abonamentele cuprind cate doua sedinte pe saptamana, iar costul cursurilor trece de 100 lei. Pentru cei care nu au timp decat pentru o sedinta saptamanala, pretul scade.

Un pic de relaxare, un pic mai multa miscare si multa distractie in timp ce te detasezi de problemele cotidiene, sunt modul in care aceste scoli de dans, si multe altele, incearca sa te atraga spre ele. Si, la urma urmei, de ce nu? Dupa cum spunea James Brown, "orice problema din lume se poate rezolva prin dans".

#cursuri dans, #cursuri dans latino, #cursuri dans standard, #cursuri dans clasic, #cursuri street dance, #Espansivo, #OneBeat , #Coregrafie