Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Andriy Zholdak pune "Othello" in scena la Sibiu

Andriy Zholdak pune "Othello" in scena la Sibiu

Piesa "Othello", o adaptare scenica dupa William Shakespeare, va fi pusa in scena la Sibiu de catre Andriy Zholdak in saptamana 26 martie - 1 aprilie.

Sibiul va fi reprezentat din punct de vedere teatral si la Luxemburg. 12 elevi de la Liceul Onisifor Ghibu Sibiu vor participa la Festivalul de Teatru Trasfrontalier "Corps et voix".

In perioada 27 martie - 1 aprilie, la Sibiu se desfasoara Festivalul International de Sah "Army-Sah". Editia din acest an a reusit participarea reprezentantilor armatelor a 26 de state membre NATO. Principalul punct de atractie il reprezinta Partida Strong dintre doi maestri internationali ai sahului, Ferenc Berkes (Ungaria) si Andrei Muraru (Romania). Sibiul isi mai asteapta vizitatorii cu expozitii de arta plastica si sculptura, proiectii de filme, stand-up comedy, muzica de jazz si piano bar.

"Othello" reprezinta o adaptare scenica libera de Andriy Zholdak dupa tragedia "Othello sau Maurul din Venetia", de William Shakespeare. Plin de metafore, dar si de interogatii asupra conditiei omului, Othello in viziunea lui Andriy Zholdak provoaca publicului emotii puternice. Criticul de teatru George Banu aprecia ca "Othello" reprezinta tragedia omului deasupra caruia cerul este gol. Othello coboara intr-o prapastie de suferinte, fiind simbolul ingerului cazut.

"Corps et voix - Festival de theatre transfrontalier" reuneste peste 100 de tineri (14-17 ani) din Luxemburg, Lorraine, Sarre si Sibiu, reuniti de pasiunea lor comuna: artele spectacolului in general si teatrul in particular. Festivalul presupune cursuri teatrale, exercitii, schimburi de experienta si improvizatii teatrale. Profesionisti ai teatrului le vor prezenta tinerilor mici secrete al pantomimei, dansului si circului.

Echipe alcatuite din cate doi reprezentanti vor concura in cadrul Festivalului-Concurs Army-Sah pentru a obtine Cupa Army Chees 2007. Arbitrajul se va efectua de catre o brigada de arbitri internationali romani de sah. Festivitatea de premiere va fi insotita de un spectacol artistic si focuri de artificii.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1451 ori