Filmul "Undeva la Palilula", de Silviu Purcarete debuteaza pe marile ecrane vineri

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 13:51
1537 citiri
Filmul "Undeva la Palilula", de Silviu Purcarete debuteaza pe marile ecrane vineri

"Undeva la Palilula" va avea premiera pe marile ecrane romanesti vineri. Totodata, din 24 aprilie, filmul va fi proiectat in fiecare marti, la Teatrul de Comedie din Bucuresti. De asemenea, filmul va mai fi prezentat la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca si la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu.

Scris si regizat de Silviu Purcarete si produs de Libra Film, "Undeva la Palilula" a castigat, in 2006, finantare la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei. In 2005, lui Silviu Purcarete i-a fost inmanat Premiul Balkan Fund al Festivalului de Film de la Salonic pentru scenariul acestui film.

Invitati celebri la avanpremiera

Mircea Dinescu, Jacqueline Bisset si George Mihaita s-au numarat printre personalitatile care au participat, miercuri seara, in Capitala, la avanpremiera de gala a filmului "Undeva la Palilula", regizat de Silviu Purcarete.

Evenimentul, la care au participat peste 1.000 de persoane, a avut loc la Turbohalle, in Bucuresti. Langa sala unde a avut loc proiectia filmului a fost organizata o mica expozitie cu elemente din scenografia impresionanta a filmului.

Protagonistul filmului este Serafim, proaspat absolvent al scolii de medicina, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula. Palilula e un orasel fantoma, pierdut in mijlocul campiei valahe, un loc unde derizoriul coexista cu lucruri fermecatoare, iar populatia e izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii. Filmul urmareste periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor anotimpuri si ani.

Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare "Fateless", in regia lui Lajos Koltai, si "Mansfeld", de Andor Szilagyi. Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii, Ioana Craciunescu, Marcel Iures, Marius Manole si Constantin Chiriac.

Silviu Purcarete este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Romania si Europa. Are o experienta de peste 30 de ani si a realizat spectacole memorabile, in special la Teatrul National din Craiova sau, recent, la cel din Sibiu. Este membru cu titlu personal al Uniunii Teatrelor din Europa, detinator al Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai buna regie teatrala, in 1995, si al premiului pentru excelenta artistica al Fundatiei Hamada (Festivalul International de la Edinburgh 1991).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avanpremiera film Silviu Purcarete, #Undeva la Palilula , #Arta moderna