In iunie va avea loc a X-a editie a Anualei de Arhitectura Bucuresti

Marti, 22 Mai 2012, ora 21:13
2893 citiri
In iunie va avea loc a X-a editie a Anualei de Arhitectura Bucuresti

Cea de a X-a editie a Anualei de Arhitectura Bucuresti va avea loc in perioada 1 - 12 iunie, in spatiul expozitional Sala Dalles, in organizarea Filialei Teritoriale Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, alaturi de Muzeul National de Arta Contemporana.

Evenimentul din 2012, care marcheaza 10 ani de la infiintarea Anualei de Arhitectura si isi propune sa puna accentul pe eco arhitectura si pe rolul arhitectului in definirea spatiului si a stilului de viata, include trei componente: expozitia-concurs de arhitectura, conferintele eco-arhitectura si serile culturale ale Anualei.

Tema propusa de organizatori in acest an aniversar este: "ECO - Arhitectura", fiind inspirata de tendintele internationale in arhitectura, dar si de noile directive UE referitoare la eficienta energetica a constructiilor, ce vor intra in vigoare in toate tarile membre din 2020.

Aceasta deoarece, potrivit OAR, in Romania se afla in dezbatere publica mai multe proiecte de lege care fac referire la standardele eco si la eficienta energetica a materialelor de constructii, incepand cu 2013 toti producatorii de materiale de constructii care activeaza in Romania trebuind sa se alinieze si sa faca modificari ale portofoliului de produse comercializate.

Lucrarile de arhitectura inscrise in concurs au fost realizate pe parcursul ultimului an (de la jumatatea lui 2011, la prima jumatate a anului curent), in competitie intrand 100 de proiecte rezidentiale, cladiri publice si amenajari care au o valoare cumulata a executiei de peste 50 milioane de euro. La acestea se adauga alte 100 de carti de specialitate, studii si proiecte care concureaza la diverse sectiuni, Anuala de Arhitectura 2012 incluzand astfel 200 de proiecte jurizate.

Intrarea va fi libera pentru vizitatori la toate expozitiile si evenimentele cuprinse in Anuala de Arhitectura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Anuala Arhitectura Bucuresti 2012, #evenimente Anuala Arhitectura Bucuresti, #tema Anuala Arhitectura Bucuresti , #Arta decorativa