Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu vrea un joint-venture cu ArcelorMittal

Videanu vrea un joint-venture cu ArcelorMittal

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vrea sa incheie un joint-venture cu ArcelorMittal pana la sfarsitul anului, in vederea dezvoltarii impreuna a termocentralei de 400 MW de la Galati, dupa ce Grupul CEZ din Cehia a anuntat recent ca se retrage din proiect, precizeaza NewsIn.

"Sunt mai multe variante pe care le avem in vedere, dar cea mai fezabila mi se pare cea cu ArcelorMittal.

Vrem sa facem un joint-venture pana la sfarsitul acestui an. De altfel, cei de la ArcelorMittal mai au deja experienta in acest domeniu, ei mai au o termocentrala a lor", a precizat Adriean Videanu.

Grupul CEZ din Cehia, impreuna cu Electrocentrale Galati si Termoelectrica, au semnat, la 20 noiembrie 2008, Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.

Insa, CEZ a anuntat, la 12 iulie, printr-un comunicat, ca nu va continua proiectul centralei de la Galati, dupa aproape doi ani in care proiectul a fost analizat si discutat cu autoritatile romane.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 976 ori
Citeste mai multe desprevideanu arcelor mittal