Tratarea si depozitarea deseurilor, investitie de 2 mil dolari

Luni, 02 Mai 2011, ora 19:11
1895 citiri
Tratarea si depozitarea deseurilor, investitie de 2 mil dolari

Ecomaster, companie membra a Grupului Rompetrol, a anuntat luni ca va continua in acest an planul de dezvoltare al parcului de depozitare si tratare al deseurilor industriale Ecopark si ca valoarea investitiei pentru 2011 se ridica la aproximativ doua milioane dolari.

Ecopark este situat in apropiere de Ploiesti, in localitatea Aricestii Rahtivani.

"Continuarea investitiilor face parte din strategia de dezvoltare a Ecomaster, de a deveni principalul furnizor de servicii ecologice industriale pentru generatorii de deseuri industriale din Romania", a declarat director general Ecomaster, Romulus Ilie.

Potrivit acestuia, compania are in derulare aproximativ 40 de contracte pentru colectarea, tratarea si depozitarea finala a deseurilor periculoase.

Lucrarile din acest an vor viza dezvoltarea unor facilitati de tratare ale deseurilor periculoase si construirea unui nou modul de depozitare, de aproximativ 35.000 mc (15% din capacitatea totala).

Capacitate totala proiectata a parcului este de aproximativ un milion de metri cubi (patru celule de 240.000 mc) pe o suprafata de 14,5 hectare, compania finalizand in august 2010 primul modul de 35.000 mc.

Directorul general al Ecomaster afirma ca printre clientii companiei sunt ArcelorMittal Galati, Timken Romania si Monbat.

"Pentru finalizarea proiectului estimam o perioada de sapte ani si un nivel investional de aproximativ 12 milioane dolari", a precizat Romulus Ilie.

Compania estimeaza colectarea si tratarea unei cantitati anuale de aproximativ 30.000 - 40.000 tone de deseuri industriale, avand in vedere lipsa spatiilor conforme de depozitare pe piata, precum si nevoia agentilor economici de a beneficia de servicii ecologice integrate.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#depozitare si tratare al deseurilor industriale, #investitii, #ecomaster, #tratarea deseurilor , #stiri Arcelormittal