Sindicalistii de la ArcelorMittal Galati cer majorarea salariilor

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 10:39
1539 citiri
Sindicalistii de la ArcelorMittal Galati cer majorarea salariilor

Sindicalistii de la ArcelorMittal au solicitat patronatului sa majoreze salariile de pe platforma cu 10% in lunile octombrie, noiembrie si decembrie, in contextul in care numarul comenzilor de otel s-a majorat, transmite corespondentul NewsIn.

Administratia combinatului siderurgic va discuta cu sindicatele din combinat despre evolutia companiei in ultimele trei luni.

In cadrul intalnirii, managementul ArcelorMittal le va spune sindicalistilor daca isi permite sau nu sa creasca salariile angajatilor pana la sfarsitul anului.

Metoda evaluarilor trimestriale a fost aplicata dupa ce, la sfarsitul lui 2008, compania a inghetat salariile din combinat, cu promisiunea ca le va majora indata ce comenzile de otel - prabusite pe fondul crizei - se vor revigora.

Conducerea ArcelorMittal le-a spus sindicalistilor ca nu poate oferi niciun leu in plus la salarii din cauza vanzarilor scazute. In schimb, pe fondul revigorarii numarului de comenzi de otel, o majorare salariala este posibila.

Liderii sindicatului Solidaritatea, din cadrul combinatului siderurgic afirma ca in prezent, cererea de otel este in crestere, si ca ArcelorMittal aproape ca nu face fata comenzilor.

"In aceste conditii, o indexare a salariilor cu 10%, atat cat sa acopere rata inflatiei, ar fi acceptabila. Noi vom cere 10%", a declarat, marti, presedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sindicalisti, #arcelormittal, #galati, #guvern, #sindicatele, #salariu , #stiri Arcelormittal