Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mittal Galati vizeaza cresterea productiei cu 15% in 2015, dupa retehnologizari de 10 milioane euro

Mittal Galati vizeaza cresterea productiei cu 15% in 2015, dupa retehnologizari de 10 milioane euro


Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, controlat de grupul ArcelorMittal, vizeaza cresterea productiei cu 15% in 2015, la peste 2 milioane de tone, in urma unor retehnologizari in valoare de 10 milioane de euro, precum si a "refacerii" de catre stat a competivitatii mediului de afaceri.

Investitiile sunt in conformitate cu strategia ArcelorMittal Europe, in care combinatul de la Galati are un rol cheie, potrivit unui comunicat al companiei.

ArcelorMittal Galati estimeaza ca in acest an va produce 1,6 milioane de tone, iar in 2015 nivelul productiei va depasi 2 milioane de tone.

"Aceasta estimare este posibila doar datorita masurilor luate de catre autoritati in ultimele luni pentru refacerea competitivitatii mediului de afaceri din Romania, in special in ceea ce priveste restabilirea unor preturi rationale pentru gaz si electricitate. Aceste masuri nu ar trebui sa fie temporare si trebuie mentinute, pe termen lung, la acelasi nivel", se mentioneaz in comunicat.

ArcelorMittal, controlata de miliardarul indian Lakshmi Mittal, este cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, prezenta in peste 60 de tari.

In 2013, ArcelorMittal a inregistrat venituri de 79,4 miliarde de dolari si o productie de otel de 91,2 milioane de tone. Productia de minereu de fier a grupului a fost de 58,4 milioane de tone.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1094 ori
Citeste mai multe despremittal galati productie mittal