Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica va primi 53 mil. euro de la ArcelorMittal Galati

Hidroelectrica va primi 53 mil. euro de la ArcelorMittal Galati

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a contractat prin licitatie publica o cantitate de electricitate de 1,75 TWh de la compania Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din tara, pentru o perioada de un an, la un pret de 130 lei/MWh, potrivit OPCOM, informeaza NewsIn.

Perioada de valabilitate a contractului (si totodata de livrare a energiei) este intre 7 ianuarie 2011 si 6 ianuarie 2012.

Tranzactia cantitatii de 1.752.000 MWh (1,75 TWh) a avut loc miercuri, pe "Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale pentru energie electrica atribuite prin licitatie publica", potrivit raportului publicat pe site-ul OPCOM (Operatorul Pietei de energie electrica din Romania).


Hidroelectrica urmeaza sa primeasca astfel 227,7 milioane lei (aproximativ 53 milioane euro) pentru intreaga cantitate de energie pe care o va livra combinatului ArcelorMittal Galati.


Compania Hidroelectrica, care a fost de altfel singurul ofertant la aceasta licitatie, va primi cu circa 45% in plus pentru un MWh fata de costul de productie, care este de aproape 90 de lei/MWh.


ArcelorMittal Galati publicase pe site-ul OPCOM, pe 22 decembrie, intentia de cumparare de electricitate, prin care anunta ca ofera un pret maxim de 130 de lei/MWh.


Altfel, Hidroelectrica a prelungit recent contractul pentru livrare energie catre producatorul de aluminiu Alro Slatina, pana in 2018, la un pret de 98 de lei/MWh.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 918 ori