Conflictul de munca la ArcelorMittal Galati a fost declansat in mod oficial

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 16:14
1956 citiri
Conflictul de munca la ArcelorMittal Galati a fost declansat in mod oficial

Sindicatele din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati au inregistrat conflictul de interese la Inspectoratul Teritorial de Munca, dupa esuarea negocierilor salariale purtate cu patronatul, iar concilierea va avea loc saptamana viitoare, informeaza NewsIn.

"Conflictul de interese de la ArcelorMittal Galati a fost inregistrat miercuri, pe 26 ianuarie, iar etapa concilierii se va desfasura pe data de 2 februarie, la ora 10.00", a declarat, vineri, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca din Galati, Ionel Petrea.

Organizatiile sindicale din combinatul siderurgic galatean au declansat conflictul de munca dupa ce negocierea contractului colectiv de munca aplicabil in companie in 2011 a esuat, patronatul si sindicatele nereusind sa ajunga la un acord in privinta cresterii salariale asteptate in acest an.

Liderii sindicali au cerut majorarea cu 15 procente a lefurilor, insa patronatul a oferit jumatate.

"In timpul ultimei sedinte de negociere la contractul colectiv de munca pentru anul 2011, managementul ArcelorMittal Galati a propus acordarea unei cresteri salariale de 7% + 15 lei pentru categoria muncitorilor, maistrilor si personalului TESA - executie, ceea ce reprezinta o crestere reala medie de aproximativ 8%.

Pentru categoria celor care ocupa functii de studii superioare s-a propus o crestere de 4% + un bonus mediu de 2%, ceea ce inseamna o crestere medie de 6%.

Oferta a fost respinsa de catre o parte a sindicatelor. Compania noastra este deschisa catre un dialog constructiv care sa ia in consideratie interesele reale ale angajatilor", a declarat Dorian Dumitrescu, Country Communicator al companiei.

Saptamana trecuta, cu cateva zile inainte de esuarea negocierilor, administratia ArcelorMittal Galati a deschis o noua schema de plecari voluntare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Conflict de munca, #ArcelorMittal Galati, #schema de plecari voluntare , #stiri Arcelormittal