Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducerea ArcelorMittal Galati a propus sindicatelor eliminarea celui mai mic nivel de salarizare

Conducerea ArcelorMittal Galati a propus sindicatelor eliminarea celui mai mic nivel de salarizare
Administratia ArcelorMittal Galati a propus sindicatelor, la ultima intalnire, care a avut loc vineri, eliminarea celui mai mic nivel de salarizare, a declarat senior managerul companiei, Ionel Bors. Potrivit lui Bors, eliminarea celui mai mic nivel de salarizare ar duce la o crestere de 10% a salariilor angajatilor companiei. De asemenea, in ultima oferta a ArcelorMittal Galati catre sindicat este prevazuta o crestere de 90 de lei a salariului, iar aceasta ar fi urmata de o crestere de 2%, in functie de rezultatele acestui an.


Conform declaratiilor directorului general ArcelorMittal, Augustine Kochparampil, productivitatea muncii in anul 2008 va creste cu 5-6%. In 2007, ArcelorMittal Galati a produs 303 tone de otel pe angajat, fata de 276 tone pe angajat produse in 2006.In anul 2005, salariile muncitorilor au crescut cu 10%, iar productivitatea a crescut cu 3%, in timp ce in anul 2007, salariile au crescut cu 14%, iar productivitatea cu 10%, se arata in statisticile prezentate de catre coompanie."Este evident ca pe termen lung salariile trebuie sa fie egale cu productivitatea. Vrem sa facem investitii care sa creasca productivitatea si implicit salariile", a declarat Augustine Kochparampil.Pentru a reduce costurile, compania vrea sa externalizeze fabricile de oxigen si var. "Vrem sa externalizam zonele care nu sunt neaparat necesare productiei de otel", a spus Kochparampil. El a adaugat ca obiectivul principal al companiei este reducerea costurilor cu energia electrica. Augustine Kochparampil a mai spus ca fabricile si terenurile inclusiv vor fi concesionate unor firme de profil pe o perioada de 25-30 de ani, timp in care acestea vor face investitii, iar dupa aceea, ArcelorMittal va negocia daca va vinde sau va pastra aceste fabrici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1144 ori