Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati opreste miercuri, voluntar, activitatea

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 09:14
3790 citiri
Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati opreste miercuri, voluntar, activitatea

Compania siderurgica ArcelorMittal Galati opreste miercuri activitatea, pentru a organiza discutii intre echipele de muncitori si managementul local despre normele de protectia muncii si metodele de reducere a numarului de accidente, transmite corespondentul NewsIn.

"In vederea imbunatatirii rezultatelor privind securitatea si sanatatea in munca in scopul atingerii nivelului de zero accidente mortale, ArcelorMittal Galati anunta ca va opri miercuri activitatea in mod voluntar, pentru a da posibilitatea muncitorilor si managementului sa discute despre masurile implementate si in curs de implementare precum si despre respectarea procedurilor specifice", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al companiei siderurgice, Dorian Dumitrescu.

Oprirea activitatii nu va fi operata in toate sectoarele combinatului, fiind exceptate fluxurile calde si cele care lucreaza incontinuu.

De asemenea, oprirea activitatii nu se va produce simultan.

"In functie de segmentele de productie, oprirea va fi impartita in perioade de doua ore pe fiecare schimb", a spus Dorian Dumitrescu, care a precizat ca intreruperea activitatii nu va afecta productia.

Sefii de echipe le vor vorbi muncitorilor despre planurile companiei privind securitatea in munca, despre respectarea regulilor cardinale si despre aplicarea procedurilor.

"Anul acesta, campaniile de informare se vor concentra pe regulile cardinale privind poduri rulante si sarcini suspendate, lucru in spatii inchise, transportoare cu banda, gaze toxice, improscare cu material topit si riscuri de explozie", a spus purtatorul de cuvant al companiei siderurgice.

In 2009, doua persoane si-au pierdut viata in urma unor accidente de munca produse in combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati.

 

#combinat, # arcelormittal, # activitate , #stiri Arcelormittal