ArcelorMittal renunta la constructia unei fabrici de 8,5 miliarde de dolari in India

Joi, 18 Iulie 2013, ora 09:43
2277 citiri
ArcelorMittal renunta la constructia unei fabrici de 8,5 miliarde de dolari in India

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din Europa, va renunta la proiectul de a construi o fabrica in India, in valoare de 8,5 miliarde de dolari, dupa o intarziere de sapte ani in achizitionarea terenului pentru uzina.

Decizia ArcelorMittal de a se retrage din proiectul din statul Orissa (estul Indiei) vine la o zi dupa ce producatorul sud-coreean de otel Posco a renuntat la proiectul de a construi o fabrica in statul Karnataka (sudul Indiei), transmite AP.

ArcelorMittal a anuntat ca incapacitatea statului de a aloca zacamintele de minereu de fier si intarzierea in achizitionarea terenurilor fac ca proiectul de 8,5 miliarde de dolari sa nu mai fie viabil.

Decizia companiei vine intr-un moment in care Guvernul Indiei, a treia mare putere economica a Asiei, face eforturi de a atrage investitii straine pentru a stimula incetinirea cresterii.

India a inregistrat in exercitiul fiscal 2012-2013, care s-a incheiat in luna martie, o crestere economica de 5%, cea mai slaba performanta din ultimii zece ani. In exercitiul precedent, Produsul Intern Brut al Indiei a inregistrat o crestere de 6,2%, semn al incetinirii dupa mai multi ani in care a inregistrat cresteri de aproape 9%.

ArcelorMittal, prezent si pe piata din Romania, a anuntat ca in primele trei luni ale acestui an a inregistrat pierderi de 345 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 92 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut, dar cu toate acestea si-a mentinut estimarile pentru intregul an pe fondul sperantelor ca vanzarile de otel isi vor reveni in cursul anului.

In primul trimestru, cifra de afaceri a ArcelorMittal a scazut cu 13% pana la 19,75 miliarde de dolari in timp ce profitul operational a inregistrat o scadere de 26% pana la 1,565 miliarde de dolari, peste estimarile analistilor care se asteptau la un rezultat de 1,36 miliarde de dolari.

In pofida pierderilor inregistrat in primul trimestru, ArcelorMittal si-a reiterat

prognoza privind profitul operational pentru intregul an 2013, care ar urma sa fie mai mare decat cel de 7,1 miliarde de dolari inregistrat in 2012.

Compania estimeaza ca cererea mondiala de otel va creste cu 3-3,5% in acest an, dupa o crestere de 2% anul trecut. In plus, ArcelorMittal si-a reafirmat intentia de a reduce datoriile pana la 17 miliarde de dolari la finele anului de la 21,8 miliarde de dolari la finele lunii decembrie 2012.

ArcelorMittal, prezenta si in Romania, este cea mai mare companie siderurgica si miniera integrata din lume, cu activitate in peste 60 de tari.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#fabrica ArcelorMittal, #productie otel ArcelorMittal, #uzine ArcelorMittal India , #stiri Arcelormittal