Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal opreste productia pentru doua luni, din cauza crizei

ArcelorMittal opreste productia pentru doua luni, din cauza crizei

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara isi va opri productia in lunile noiembrie si decembrie, pe fondul crizei economice existente la nivel mondial, se arata intr-un comunicat facut public, ieri, de Prefectura Hunedoara.

In perioada de oprire a activitatii de productie nu vor fi facute disponibilizari de personal, angajatii urmand sa fie trimisi in concediu de odihna, prin rotatie, in luna noiembrie. In luna decembrie, o parte dintre angajati vor primi o indemnizatie de 75 la suta din salariu. Ei vor ramane acasa, dar vor fi 'la dispozitia' societatii.

'In cadrul sedintei, directorul general al SC ArcelorMittal S.A . Hunedoara, Remus Patan, a aratat ca piata internationala a produselor siderurgice fiind in continua scadere, s-a decis oprirea productiei pentru perioada lunilor noiembrie-decembrie 2008, in asteptarea restabilirii echilibrului economic cerere-oferta si pentru conservarea resurselor financiare cash ale companiei', se mentioneaza in documentul citat.

Directorul general al companiei ArcelorMittal a precizat ca este previzibila o repornire a productiei siderurgice la Hunedoara in luna ianuarie 2009, cu posibilitati de crestere in trimestrul II 2009, in functie si de evolutia pietei internationale.

In cadrul combinatului ArcelorMittal Hunedoara mai lucreaza aproximativ 1.400 de salariati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1184 ori