Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal Hunedoara, majorare de capital cu 397 mil lei

ArcelorMittal Hunedoara, majorare de capital cu 397 mil lei

Actionarii ArcelorMittal Hunedoara au hotarat, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actinarilor din 23 iulie, respingerea propunerii de dizolvare a societatii si majorarea capitalului social, prin aport in numerar, cu 397,65 milioane lei, se arata intr-un raport al companiei transmis BVB, transmite NewsIn.

Capital social al companiei este in prezent de 147,49 milioane lei.

Potrivit raportului remis de ArcelorMittal Hunedoara Bursei de Valori Bucuresti (BVB), majorarea de capital se va face prin emiterea a 159,06 milioane actiuni noi, la un pret de subscriere de 2,5 lei pe actiune.

"Majorarea capitalului social este necesara in vederea imbunatatirii situatiei financiare a Societatii prin cresterea valorii activului net al acesteia si utilizarii sumelor incasate pentru realizarea proiectelor de investitii ale Societatii si a capitalului de lucru necesar pentru sustinerea Societatii in perioada de criza economica generata", se mai arata in raport.

ArcelorMittal Hunedoara anuntase in iunie ca va consulta actionarii in vederea dizolvarii companiei sau majorarii capitalului social, in urma pierderilor inregistrate pentru anul 2009.

Grupul ArcelorMittal controleaza 87,89% din actiunile combinatului din Hunedoara, in timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are 10,03% din titluri. In prezent, la ArcelorMittal Hunedoara lucreaza 697 de salariati.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 948 ori
Citeste mai multe desprearcelormittal capital social