ArcelorMittal Hunedoara are comenzi doar pentru trei saptamani

Luni, 15 Iunie 2009, ora 16:58
1505 citiri
ArcelorMittal Hunedoara are comenzi doar pentru trei saptamani

Directorul general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan, a precizat ca toti cei 699 de salariati ai combinatului s-au intors luni la lucru, dupa ce unii dintre ei s-au aflat in concediu de odihna, altii in somaj tehnic, iar 200 dintre ei au efectuat lucrari de intretinere in perioada in care productia a fost oprita, precizeaza NewsIn.

Patan a mai spus ca societatea are comenzi, deocamdata, doar pentru trei saptamani si ca nu vor lucra pe stoc.

"Nu lucram pe stoc, ca atare, vom tine oamenii la lucru cat timp vor fi comenzi", a afirmat Remus Patan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Combinatul ArcelorMittal Hunedoara a oprit productia in data de 20 mai, deoarece conducerea a decis sa nu lucreze pe stoc.

"Pentru ca am finalizat productia pentru aceasta luna, am decis sa oprim productia de otel, ca sa nu lucram pe stoc. Suntem flexibili si adaptabili la cerintele actuale ale pietii", a declarat, atunci, Remus Patan.

Productia de otel si laminate de la combinatul ArcelorMittal Hunedoara a fost oprita in repetate randuri in ultima perioada, din cauza situatiei economice.

In prezent, la ArcelorMittal Hunedoara mai lucreaza aproape 700 de siderurgisti.

Ultima disponibilizare de personal a avut loc la 1 mai, cand au plecat mai multe sute de angajati care s-au inscris pe listele de plecari voluntare cu plati compensatorii.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand circa 300.000 de angajati in peste 60 de tari.

In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#ArcelorMittal, #Romania, #economie, #uzina, #plati, #compensatii, #sindicate , #stiri Arcelormittal