ArcelorMittal Galati devine centrul noii Divizii Produse Plate Europa de Sud-Est

Sambata, 30 Mai 2009, ora 14:38
2368 citiri

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati devine centrul Diviziei Produse Plate Europa de Sud-Est, care va incorpora activitatea altor doua unitati, din Macedonia si din Turcia, se arata intr-un comunicat remis, sambata, de companie, transmite corespondentul NewsIn.

Divizia Produse Plate Europa de Sud-Est (Flat Carbon South Eastern Europe) va avea centrul la Galati si va controla si ArcelorMittal Skopje (FYRO Macedonia), care produce tot laminate plate, precum si reprezentanta comerciala din Turcia, precizeaza compania.

Divizia va fi condusa, de la Galati, de Thierry Le Gall, vicepresedinte al grupului. El lucreaza in cadrul grupului din 1978. Anterior numirii in functia de CEO al Diviziei Produse Plate Europa de Sud-Est, a fost CEO ArcelorMittal Mediterranee. Inainte de fuziunea dintre Arcelor si Mittal Steel, a detinut mai multe functii in unitati din Franta. Thierry Le Gall este absolvent al Ecole Centrale din Lyon, Franta.

Predecesorul sau, Augustine Kochuparampil, va fi CEO ArcelorMittal Ostrava din Cehia, parte a Diviziei Long Carbon. Augustine Kochuparampil a devenit CEO ArcelorMittal Galati dupa iesirea la pensie, la 30 septembrie 2006, a fostului director general, Kumar Arun Prasad Singh.

In afara de Divizia Produse Plate Europa de Sud-Est, cu centrul la Galati, Grupul ArcelorMittal a mai infiintat inca trei divizii de afaceri la nivelul Produse Plate Europa: Nord, Est si Sud-Vest.

"Noua structura va creste gradul de responsabilitate la fiecare nivel, prin descentralizarea si accelerarea proceselor de decizie, echipele lucrand pe principiul subsidiaritatii. La nivel local, decizia va permite combinatului de la Galati sa fie pregatit sa beneficieze de potentialul de crestere al regiunii, odata ce piata otelului isi va reveni. Romania este o piata cu o importanta capacitate de dezvoltare, iar noua structura va permite companiei sa isi adapteze si mai bine oferta pentru cerintele locale si regionale. In plus, va crea o baza mai puternica pentru grup in strategia de transformare a combinatului de la Galati intr-un Centru de Excelenta pentru Tabla Groasa. Compania va dezvolta, de asemenea, atat productia de benzi laminate la cald, cat si cea de produse cu grad inalt de finisare", se arata in comunicatul de presa transmis sambata de compania siderurgica.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand circa 300.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#principiu subsidiaritate, # ArcelorMittal, # otel , #stiri Arcelormittal