ArcelorMittal Galati anunta investitii de 223 milioane de dolari pentru 2008

Luni, 11 Februarie 2008, ora 12:32
1492 citiri
ArcelorMittal Galati anunta investitii de 223 milioane de dolari pentru 2008

ArcelorMittal Galati anunta investitii de 223 milioane dolari pentru 2008, trecand sub conducerea diviziei de produse plate din Europa de Vest - ArcelorMittal Flat Carbon Western Europe, nemaifiind parte a diviziei de produse plate din Europa de Est, a anuntat luni un comunicat al companiei.

Combinatul de la Galati va continua programul de investitii tehnologice pentru cresterea livrarilor de produse cu valoare adaugata mare, iar in acest an, ArcelorMittal Galati va face investitii tehnologice de circa 223 de milioane de dolari, se precizeaza in comunicat.

ArcelorMittal Galati se va concentra pe productia de tabla groasa, crescand livrarile de produse cu valoare adaugata mare pentru industria petroliera, mori de vant si industria navala.

Combinatul a demarat reconstructia bateriei de cocsificare nr.1, o investitie in valoare de 82,5 milioane de dolari si modernizarea sectiei chimice din cadrul Uzinei Cocso - Chimice, proiect ce valoreaza 40 de milioane de dolari. Modernizarile tehnologice si de mediu sunt efectuate folosind cele mai bune tehnologii disponibile care sunt conforme cu cerintele de mediu si care duc la mbunatatirea conditiilor de munca, se anunta in comunicatul companiei.

"Printre prioritatile noastre s-au numarat cresterea sectorului de tabla groasa, imbunatatirea calitatii si gamei de produse si indeplinirea cerintelor celor mai exigenti clienti ai nostri. Dorim sa vindem mai mult pe pietele sofisticate ale Europei de Vest. Programele de investitii tehnologice si de mediu implementate la Galati ne ajuta sa ne indeplinim tinta privind mixul si calitatea produselor si sa transformam compania intr-o organizatie conforma cu normele de mediu. Noua structura a Grupului va permite combinatul de la Galati sa beneficieze si mai mult de experienta altor unitati cu traditie si cu rezultate foarte bune pe pietele mature", a declarat directorul executiv al ArcelorMittal Galati, Augustine Kochuparampil.

De asemenea, ArcelorMittal Galati a trecut sub conducerea diviziei de produse plate din Europa de Vest - ArcelorMittal Flat Carbon Western Europe - nemaifiind parte a diviziei de produse plate din Europa de Est. Aceasta masura reprezinta un pas in vederea obtinerii excelentei in activitate, in integrarea unitatilor din Vest si Est si in cresterea intrarilor de tehnologie din vest.

Strategia grupului ramane aceea de a transforma combinatul din Galati intr-un centru de excelenta pentru tabla groasa.

Conform noii organizari, ArcelorMittal Skopje (Macedonia) va fi subordonata lui Augustine Kochuparampil, C.E.O. ArcelorMittal Galati, aceasta unitate intrand, de asemenea, in divizia de produse plate din Europa de Vest a Grupului.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand 320.000 de angajati in peste 60 de tari. Grupul reuneste cele mai mari companii siderurgice, Arcelor si Mittal Steel. Compania este lider pe pietele globale importante, incluzand domeniile auto, constructii, electrocasnice si ambalare, avand sisteme performante de cercetare si dezvoltare precum si tehnologice, laolalta cu rezerve cuantificabile de materii prime si retele de distributie de top.

Compania este prezenta cu unitati de productie in 27 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente pana la cele mature, si intentioneaza sa-si consolideze aceasta pozitie si pe pietele cu un potential mare de crestere cum ar fi China si India.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...