ArcelorMittal Galati a incheiat reparatia Furnalului 4, dupa o investitie de 2,7 milioane de euro

Joi, 11 Martie 2010, ora 16:28
2677 citiri
ArcelorMittal Galati a incheiat reparatia Furnalului 4, dupa o investitie de 2,7 milioane de euro

ArcelorMittal Galati a incheiat cu succes lucrarile de reparatie derulate de la mijlocul lunii februarie la Furnalul 4, care au presupus un efort investitional de 2,7 milioane de euro, a anuntat, joi, compania siderurgica, transmite corespondentul NewsIn.

"Programul de mentenanta a inclus inlocuiri, reparatii si verificari de echipamente. Reparatia a fost executata de echipe locale si de contractori. Repornirea Furnalului nr. 4 s-a facut cu sprijinul specialistilor de la ArcelorMittal Asturias, combinat infratit cu cel de la Galati in privinta operatiunilor la Furnale. Prima elaborare de fonta a avut loc saptamana trecuta, iar atingerea nivelului normal de productie va fi obtinuta la sfarsitul acestei saptamani", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al companiei siderurgice ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu.

Directorul general al combinatului din sudul Moldovei, Thierry Le Gall, a afirmat ca "aceasta reparatie aduce mai multa siguranta pentru muncitori, creste competitivitatea tehnica a fluxului primar de la Galati si reduce costurile variabile".

Si Furnalul nr. 5 de pe platforma siderurgica galateana este reparat, anul acesta.

Lucrarea de la Funalul 5 este, insa, mult mai ampla decat cea derulata la Furnalul 4. Ea consta in reparatia capitala si modernizarea acestei capacitati de productie, careia i-au fost alocate 53 de milioane de euro. Lucrarile vor dura un an, iar Furnalul 5 va fi repornit in a doua jumatate a lunii ianuarie 2011. Investitia va genera dublarea productiei de fonta de la furnale si, implicit, dublarea productiei de otel.

Pentru 2010, conducerea ArcelorMittal Galati a estimat livrari de 2,2 milioane de tone de otel.

Pentru a atinge acest obiectiv, dar si pentru a consolida cresterea, compania a alocat sume importante pentru investitii noi si pentru intretinerea capacitatilor de productie existente.

Capitolul investitii, totalizand 60 de milioane de euro, include lucrarile de la Furnalele 4 si 5, precum si unele investitii de mediu estimate la circa 4 milioane de euro. Capitolului mentenanta i-au fost alocate 65 de milioane de euro, fata de 40 de milioane in 2009.

Cele mai consistente alocatii vor ajunge la fluxurile unde exista "strangulari" de productie: furnalele, otelariile si laminoarele.

Din toamna lui 2008, cand productia de otel a inceput sa scada si in sudul Moldovei, managementul ArcelorMittal Galati a inghetat salariile, a oprit temporar sau permanent unele capacitati de productie pentru a nu creste stocurile, a inchis Uzina CocsoChimica optand pentru importurile de cocs, a stimulat cu pachete financiare plecarea a circa 4.500 de salariati, iar pe cei ramasi i-a trimis in somaj tehnic, prin rotatie.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari.

In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

 

 

#ArcelorMittal Galati, # lucrari, # reparatie, # productie otel , #stiri Arcelormittal