ArcelorMittal Galati a inaugurat Centrul de Interventie si Salvare pentru situatii de urgenta

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:07
1377 citiri
ArcelorMittal Galati a inaugurat Centrul de Interventie si Salvare pentru situatii de urgenta

Compania siderurgica ArcelorMittal Galati a inaugurat Centrul de Interventie si Salvare, cel mai mare din Romania, unde vor activa 200 de voluntari, angajati ai combinatului, transmite corespondentul NewsIn.

Centrul de Interventie si Salvare este pozitionat pe platforma siderurgica ArcelorMittal Galati si are o suprafata de 500 de metri patrati. Echipat cu aparate specializate, truse de prim-ajutor, masti de oxigen si aparate automate de resuscitare prin defibrilare, centrul a primit autorizarea INSEMEX Petrosani, a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a Inspectiei Muncii, potrivit companiei.

In cadrul centrului vor activa 200 de voluntari, angajati ai combinatului siderurgic galatean, care vor urma lunar programe complexe de training, pentru a putea interveni si oferi prim-ajutor in caz de explozie, accidente cu gaz, cutremure, dezastre naturale sau evacuari din spatii inchise ori de sub daramaturi.

"De-a lungul anilor, am crescut numarul programelor ce aveau drept scop protectia sanatatii angajatilor nostri si vom implementa toate masurile necesare pentru a atinge tinta noastra de zero accidente de munca", a declarat, miercuri, Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati.

Totodata, oficialul a anuntat ca, recent, compania a suplimentat cu 1,2 milioane de euro bugetul anual destinat imbunatatirii sanatatii si securitatii in combinat, care era de 2 milioane de euro.

"Desi simtim efectele crizei, am decis sa crestem bugetele alocate masurilor de siguranta si protectie a muncii", a afirmat Thierry Le Gall.

Compania va folosi fondurile suplimentare pentru noi proiecte care vor elimina riscuri de accidente mortale, precum noi sisteme de alarma, camere pentru terapie cu oxigen, reconstruirea platformelor si pentru modernizari de macarale si alte utilaje.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica de pe glob, cu operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, concernul controleaza combinatele de la Galati si Hunedoara, producatorii de tevi din Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Finanțările acordate de bănci statului depășesc 225 de milarde lei la finalul lui aprilie, în condițile în care anul trecut se încheia cu un sold al creditului guvernamental de sub 197...
ROBOR a scăzut la cel mai mic nivel după doi ani. La ce distanță se află de IRCC
ROBOR a scăzut la cel mai mic nivel după doi ani. La ce distanță se află de IRCC
ROBOR la trei luni a scăzut luni 27 mai 2024, şi a ajuns la cea mai mică valoare din iunie 2022 şi până acum. Declinul indicilor ROBOR a început la 1 noiembrie 2022, după ce Consiliul...
#arcelormittal, #centru, #inaugurare, #situatii, #urgenta , #stiri Arcelormittal