ArcelorMittal Galati a deschis o noua schema de plecari voluntare

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 15:07
2893 citiri
ArcelorMittal Galati a deschis o noua schema de plecari voluntare

Compania siderurgica ArcelorMittal Galati a deschis, vineri, o noua schema de plecari voluntare, listele urmand a fi deschise pana la mijlocul lunii martie, transmite corespondentul NewsIn.

"ArcelorMittal Galati a anuntat astazi (vineri, n.r.) angajatii si partenerii sociali privind lansarea unei scheme de plecari voluntare. Programul se va derula pana la jumatatea lunii martie si ofera un pachet financiar atractiv celor care doresc sa plece din combinat", a declarat, vineri, Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal.

Angajatii care vor parasi unitatea vor primi plati compensatorii cuprinse intre 15.000 si 30.000 de lei, precum si 6 pana la 24 de salarii compensatorii, in functie de vechime.

In prezent, in combinatul galatean lucreaza circa 9.300 de oameni.

Compania nu a comunicat cati dintre ei vor primi permisiunea de a pleca acasa, in schimbul pachetelor financiare, rezumandu-se la a preciza ca, prin aceasta schema de plecari voluntare, urmareste sa devina mai competitiva.

"Dorim sa crestem productivitatea muncii pentru a deveni mai competitivi, pe o piata dificila.

De asemenea, in felul acesta se va limita, pe viitor, posibilitatea de a se intra in somaj tehnic in perioadele in care piata va inregistra scaderi", a declarat, vineri, directorul general al combinatului ArcelorMittal Galati, Thierry Le Gall.

Cea mai recenta schema de plecari voluntare, deschisa in decembrie 2008, s-a inchis un an mai tarziu, in decembrie 2009, perioada in care peste 4.500 de siderurgisti au parasit platforma siderurgica galateana in schimbul platillor compensatorii oferite de companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schema plecari voluntare, #ArcelorMittal , #stiri Arcelormittal