Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arcelor neaga ajutorul de stat in cazul energiei ieftine de la Hidroelectrica

Arcelor neaga ajutorul de stat in cazul energiei ieftine de la Hidroelectrica


Grupul ArcelorMittal sustine ca nu a beneficiat de nici un ajutor de stat cumparand energie la preturi mici de la producatorul de electricitate Hidroelectrica, dupa ce Comisia Europeana (CE) a anuntat miercuri ca a initiat investigatii aprofundate privind acordurile incheiate de compania de stat.

"Vom formula un raspuns la decizia Comisiei Europene in timp util, de indata ce vom intelege pe deplin chestiunile la care se face referire. Acesta este primul pas al procedurii pentru CE, iar o decizie referitoare la caz se va lua doar dupa ce toate partile raspund.

Suntem convinsi ca nu am beneficiat de niciun ajutor de stat in aceasta situatie si vom continua sa cooperam pe deplin cu CE, pentru a ne asigura ca pozitia noastra este inteleasa. Pentru moment, nu mai avem alte comentarii de facut", se arata intr-un comunicat al ArcelorMittal.

CE a anuntat miercuri ca initiat cinci investigatii aprofundate distincte pentru a evalua daca Hidroelectrica a incalcat normele comunitare privind ajutorul de stat, executivul UE aratand ca sunt indicii ca statul a influentat compania sa incheie contracte de vanzare si cumparare a energiei la preturi preferentiale.

Executivul comunitar doreste sa verifice daca Hidroelectrica a subventionat indirect clientii vanzandu-le acestora energie electrica la preturi sub nivelul pietei sau achizitionand de la acestia la preturi peste nivelul pietei, in conditiile in care exista indicii ca statul roman ar fi influentat deciziile de a incheia aceste contracte in conditiile date.

Printre contractele semnate de Hidroelectrica asupra carora planeaza suspiciuni privind preturile preferentiale se numara si cele incheiate cu ALRO Slatina, opt comercianti de energie electrica si doi producatori de energie termica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 971 ori