Arcelor neaga ajutorul de stat in cazul energiei ieftine de la Hidroelectrica

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 18:02
1194 citiri
Arcelor neaga ajutorul de stat in cazul energiei ieftine de la Hidroelectrica

Grupul ArcelorMittal sustine ca nu a beneficiat de nici un ajutor de stat cumparand energie la preturi mici de la producatorul de electricitate Hidroelectrica, dupa ce Comisia Europeana (CE) a anuntat miercuri ca a initiat investigatii aprofundate privind acordurile incheiate de compania de stat.

"Vom formula un raspuns la decizia Comisiei Europene in timp util, de indata ce vom intelege pe deplin chestiunile la care se face referire. Acesta este primul pas al procedurii pentru CE, iar o decizie referitoare la caz se va lua doar dupa ce toate partile raspund.

Suntem convinsi ca nu am beneficiat de niciun ajutor de stat in aceasta situatie si vom continua sa cooperam pe deplin cu CE, pentru a ne asigura ca pozitia noastra este inteleasa. Pentru moment, nu mai avem alte comentarii de facut", se arata intr-un comunicat al ArcelorMittal.

CE a anuntat miercuri ca initiat cinci investigatii aprofundate distincte pentru a evalua daca Hidroelectrica a incalcat normele comunitare privind ajutorul de stat, executivul UE aratand ca sunt indicii ca statul a influentat compania sa incheie contracte de vanzare si cumparare a energiei la preturi preferentiale.

Executivul comunitar doreste sa verifice daca Hidroelectrica a subventionat indirect clientii vanzandu-le acestora energie electrica la preturi sub nivelul pietei sau achizitionand de la acestia la preturi peste nivelul pietei, in conditiile in care exista indicii ca statul roman ar fi influentat deciziile de a incheia aceste contracte in conditiile date.

Printre contractele semnate de Hidroelectrica asupra carora planeaza suspiciuni privind preturile preferentiale se numara si cele incheiate cu ALRO Slatina, opt comercianti de energie electrica si doi producatori de energie termica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ArcelorMittal ajutor stat Hidroelectrica, #CE investigatii contracte Hidroelectrica, #CE Hidroelectrica preturi preferentiale , #stiri Arcelormittal