1.000 de angajati pleaca de la ArcelorMittal Galati

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 15:52
1615 citiri
1.000 de angajati pleaca de la ArcelorMittal Galati

Conducerea combinatului ArcelorMittal Galati a anuntat ca a aprobat 1.050 dintre cerererile de autodisponibilizare depuse de salariatii companiei in ultimele trei luni, in cadrul celei de-a zecea scheme de plecari voluntare deschise de patronat de la momentul privatizarii combinatului.

"Angajatii au fost informati despre rezultatele finale ale schemei de plecari voluntare. 1.460 de cereri au fost primite, iar 1.050 au fost acceptate.

Acest fapt ilustreaza pentru noi deopotriva necesitatea de a imbunatati productivitatea combinatului, dar si cea de a retine competentele", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al companiei siderurgice, Dorian Dumitrescu, citat de corespondentul NewsIn.

Cei 1.050 de salariati care au primit unda verde din partea patronatului pentru a parasi unitatea vor primi compensatii financiare constand intr-o suma fixa de 25.000 pana la 30.000 de lei si 10 pana la 24 de salarii compensatorii, in functie de vechime.

Potrivit lui Dorian Dumitrescu, plecarile se vor derula pana la finele acestui an.

Surse sindicale au completat informatia, spunand ca prima transa de plecari, care va ingloba 300 de oameni, va parasi combinatul dupa 1 mai, o transa mai consistenta va pleca in jurul datei de 15 mai, iar ceilalti angajati vor parasi platforma siderurgica in lunile urmatoare.

Dupa ce toti cei 1.050 de siderurgisti vor pleca acasa, in combinat vor mai ramane in jur de 8.300 de salariati, de trei ori mai putini decat erau in 2001, cand Sidex Galati a fost cumparat de omul de afaceri britanic de origine indiana Lakshmi Mittal. Cei mai multi siderurgisti, circa 10.000, au plecat in cadrul primeia dintre cele zece scheme de plecari voluntare deschise de patronat de la momentul privatizarii.

#arcelormittal galati, #angajati, #plecari colective , #stiri Arcelormittal