Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal a obtinut profit pentru al doilea trimestru consecutiv

ArcelorMittal a obtinut profit pentru al doilea trimestru consecutiv
ArcelorMittal a obtinut profit in al treilea trimestru al anului, acesta fiind al doilea trimestru consecutiv, datorita peformatelor din afacerile cu otel, segment unde este unul dintre principalii competitori de pe piata mondiala, ce au compensat impactul negativ al scaderii pretului minereului de fier.

Odata cu rezultatele anuntate pentru al treilea trimestru al anului, grupul a confirmat si estimarile sale de profit pentru intregul an, scrie Wall Street Journal.

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume dupa vanzari, a avut un profit net de 22 de milioane de dolari in al treilea trimestru al anului, fata de o pierdere de 193 de milioane de dolari in acelasi interval al anului trecut, insa a scazut cu 58% fata de trimestrul anterior, cand a avut un profit net de 52 de milioane de dolari.

Veniturile au crescut cu 2,2% la 20,1 miliarde de dolari, iar profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) a urcat cu 11%, la 1,91 miliarde de dolari in trimestrul al treilea fata de acelasi interval al anului precedent. Acesta nivel este peste estimarile analistilor, respectiv 1,81 miliarde de dolari.

Grupul a precizat ca profitul EBITDA pe intregul an va depasi 7 miliarde de dolari deoarce impactul negativ al pretului minerului de fier, aflat in scadere, asupra rentabilitatii diviziei sale de exploatare va fi compensat de evolutia buna din afacerile cu otel.

"In Europa am avut inca un trimestru bun, ce reflecta imbunatatirea conditiilor din piata si beneficiile eforturilor de optimizare", a declarat directorul executiv al companiei, Lakshmi Mittal. El a adaugat ca operatiunile companiei si-au revenit evident in Asia, Comunitatea Statelor Independente si Africa de Sud, iar in America de Nord s-au redresat dupa o prima jumatate de an dezamagitoare.

"Tinand cont de conditiile din piata, nu vad o deteriorare a performantelor noastre in al patrulea trimestru", a mai spus acesta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1224 ori