Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cutremurul din Vrancea a afectat capacitatea de productie a Combinatului ArcelorMittal

Cutremurul din Vrancea a afectat capacitatea de productie a Combinatului ArcelorMittal


Unele reduceri ale capacitatii de productie au fost inregistrate la ArcelorMittal din Galati in urma dificultatilor privind alimentarea cu electricitate, iar operatiunile de demoloare a unui furnal mai vechi, programate pentru duminica, au fost amanate, din cauza seismului de sambata, din Vrancea.

"ArcelorMittal Galati confirma ca s-au inregistrat unele dificultati in alimentarea cu electricitate, dupa ce cutremul de sambata seara a afectat una dintre liniile de furnizare. Problemele au fost rezolvate rapid prin manevre tehnice facute de specialistii nostri, iar reteaua interna este, acum, reechilibrata. S-au inregistrat unele reduceri de productie, dar instalatiile si clientii nu vor fi afectati", a afirmat, intr-un comunicat de presa, purtatorul de cuvant al Combinatului ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca, pentru a se evita orice problema, lucrarile de demolare programate pentru duminica dimineata la unele elemente de infrastructura de la fostul Furnal nr. 6 au fost amanate.

Conducerea ArcelorMittal Galati anuntase, in urma cu cateva zile, ca va executa operatiuni de detonare controlata, in cursul diminetii de duminica, pentru demolarea unor elemente de infrastructura ale fostului Furnal nr. 6, echipament care a fost pus in functiune in anul 1981, dar productia acestuia s-a oprit in urma cu 20 de ani, din cauza unei avarii majore.

Purtatorul de cuvant al Combinatului de la Galati a mai spus ca Furnalul nr. 5, singur, recent modernizat in urma unor investitii care totalizeaza 90 de milioane de euro, poate produce volumul cerut in prezent de piata, la calitate inalta, costuri variabile competitive si cu parametri de mediu imbunatatiti.

In prezent, ArcelorMittal Galati numara aproximativ 6.700 de angajati proprii, alti 2.500 lucrand pe platforma siderurgica din partea unor firme contractoare.

Seismul de sambata seara din Vrancea, cel mai mare inregistrat in ultimii ani in Romania, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 39 de kilometri.

Cutremurul a avut, pana acum, cinci replici de minimum 2,5 grade, ultima dintre acestea, de 2,7 grade, fiind inregistrata duminica la ora 12.16.

Din cauza seismului de sambata seara, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1191 ori