Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal Galati inchide o uzina de piese mecanice

ArcelorMittal Galati inchide o uzina de piese mecanice


Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati renunta la productia de piese mecanice noi, una dintre principalele activitati ale Uzinei de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice (UPSRS) de pe platforma, aproape 400 de muncitori urmand sa ramana fara activitate.

"Analizam in prezent posibilitatea de a opri productia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activitatile Departamentului de Mentenanta si Piese de Schimb, si de a trece la cumpararea de piese de la furnizori externi", a declarat Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal.

Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Galati, a explicat ca procesul a demarat cu doi ani in urma si, pana acum, numarul de piese mecanice noi produse in combinat a fost redus cu 80%.

"Nu poti sa faci totul. Este imposibil. Trebuie sa gasesti parteneri care sunt specialisti si care fac aceste activitati mai bine decat le faci tu. Acest proces ne va creste competitivitatea si ne va ajuta sa ne concentram pe activitatea de baza - productia de otel", a spus Bruno Ribo.

Angajatii ArcelorMittal Galati, amenintati de concedieri colective

Dintre cei aproape 700 de siderurgisti din UPSRS, circa 400 lucreaza in sectorul de producere a pieselor mecanice, la care combinatul va renunta. Acestia din urma ar putea fi redistribuiti in alte sectoare din combinat.

"Atunci cand se va decide luarea masurii, aceasta ar putea implica realocarea unui numar de angajati, dar si alte masuri, cu respectarea politicii noastre de responsabilitate sociala", a spus Dorian Dumitrescu.

Purtatorul de cuvant nu a precizat in ce constau acele "alte masuri", dar pe platforma industriala se vorbeste despre posibilitatea deschiderii unei noi scheme de plecari voluntare pentru a scapa de salariatii care vor ramane fara activitate sau chiar de un val de concedieri colective, care ar fi o premiera in istoria post-privatizare a combinatului.

Sindicatele de la ArcelorMital Galati apreciaza ca decizia companiei de a renunta la o activitate importanta din UPSRS este regretabila si cer consultari de urgenta cu managementul local.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, grupul controleaza combinatele de la Galati si Hunedoara, producatorii de tevi din Iasi, Roman si Galati, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1704 ori