Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal: 6.000 de posturi amenintate, peste 1.000 la Galati

ArcelorMittal: 6.000 de posturi amenintate, peste 1.000 la Galati


Sindicatele se tem ca Arcelor Mittal va disponibiliza circa 6.000 de angajati in Europa, drept pentru care se vor intalni la Bruxelles pe 6 februarie pentru a evalua ziua mobilizarii europene, din decembrie.

"Ceea ce se intampla astazi a inceput in 2011 cu asa-zisele disponibilizari temporare", a declarat, miercuri, Jacques Laplanche, secretarul general al Comitetului european pentru intreprinderi, pentru AFP, preluat de Le Figaro.

In total, aproape 6.000 de locuri de munca sunt amenintate in 2012, potrivit lui Laplanche.

Planurile anuntate in Polonia si Republica Ceha "nu sunt decat o prima etapa, deoarece scopul final este lichidarea a 50% din personal" in tarile din Europa Centrala, a declarat Laplanche, adaugand ca 1.100 de concedieri sunt prevazute pentru uzina de la Galati, din Romania, pana la sfarsiul lui 2012.

Saptamana trecuta, ArcelorMittal prevedea eliminarea a circa 1.000 de locuri de munca in filiala sa din Polonia, dupa ce anterior anuntase o reducere de 10% (adica 630 de locuri de munca) a efectivelor sale de munca din cadrul filalei din Cehia.

Grupul siderurgic, aflat in plina restructurare in ceea ce priveste productia sa din Europa, si-a exprimat intentia de a inchide pe durata nedeterminata uzina sa din Madrid, dupa ce a oprit lucrarile de constructie a doua furnale in Belgia, cat si in regiunea Lorraine din Franta.

Temerile privind reducerea productiei si taierile de personal se extind si asupra Luxemburgului, unde sunt amenintate 500 de locuri de munca, desi directia ArcelorMittal a evocat doar o scadere temporara a activitatii.

ArcelorMittal avea la sfarsitul lui septembrie 265.000 de angajati, in intreaga lume.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2084 ori