Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seful ArcelorMittal: Nu avem in plan inchiderea combinatului

Seful ArcelorMittal: Nu avem in plan inchiderea combinatului


Bruno Ribo, seful ArcelorMittal Galati, a negat zvonurile privind o eventuala retragere a grupului de pe piata europeana din cauza costurilor prea mari la energie, in ciuda contextului international nefavorabil.

"In acest moment nu avem un plan de inchidere sau relocare a combinatului ArcelorMittal Galati", a spus directorul companiei.

Ribo a precizat ca, incepand din 2009, compania a investit 200 de milioane de euro in uzina de la Galati, dar a infirmat posibilitatea ca Mittal sa se retraga deocamdata de pe piata din Europa din cauza preturilor ridicate la energie.

"Dat fiind faptul ca ne concentram, cu precadere, pe regiunea Marii Negre, suntem nevoiti sa concuram cu firme care ofera preturi mai mici. De exemplu, o parte dintre acesti competitori platesc mai putin de jumatate pentru energie, fie ca vorbim de electricitate, fie de gaz si, prin urmare, au o structura a costurilor mult mai buna.

In aceste conditii, desi am inregistrat pierderi in ultimii patru ani, numai din 2009 pana in prezent am investit mai mult de 200 de milioane de euro la Galati, din care 83 de milioane de euro in Furnalul nr 5.(..)Ca atare, am putut sa crestem cu 20% cota de piata in Romania, comparativ cu 2010, in ciuda unei cereri in scadere. La principalele noastre produse avem peste 50% din piata", a declarat Bruno Ribo intr-un interviu acordat Agerpres.

Seful Mital Galati a precizat ca in cadrul discutiei intre magnatul Laksmi Mittal si Victor Ponta s-a pus la punct un Planului de Actiune pentru Industrial Siderurgica.

"Acesta abordeaza o serie de masuri importante, incluzand necesitatea unui cadru legislativ potrivit, posibilitatea de a creste cererea de otel, necesitatea asigurarii competitivitatii la nivel european si extracomunitar, precum si consolidarea inovatiei. Din punctul nostru de vedere, este esentiala continuarea dialogului in egala masura cu implementarea si dezvoltarea masurilor propuse", a spus Ribo.

La nivel local, Ribo promite continuarea masurilor de eficientizare a activitatii combinatului de la Galati pentru a deveni competitiv pe piata internationala.

"Anul trecut, ne-am orientat eforturile investitionale asupra cresterii eficientei, imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor, precum si reducerea termenelor de livrare. Am luat aceste masuri pentru a asigura sustenabilitatea Combinatului la o productie anuala de doua milioane de tone, pentru a ne mentine cota de piata si pentru a obtine o structura a costurilor care sa ne permita sa concuram la nivel local si international", a precizat Ribo.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1069 ori