Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In ce a investit ArcelorMittal Galati 6,6 milioane de euro

In ce a investit ArcelorMittal Galati 6,6 milioane de euro


ArcelorMittal Galati a investit 6,6 milioane de euro in ultimul an, in programe de imbunatatire a mediului, care au avut drept scop reducerea emisiilor atmosferice.

Doar la Masina de Aglomerare nr. 4, ArcelorMittal Galati a investit 5,5 milioane de euro pentru doua echipamente de desprafuire.

De asemenea, lucrarile de modernizare de la Furnalul nr. 5 au condus si la imbunatatirea parametrilor de mediu, precum si la cresterea eficientei tehnologice. Compania a redus semnificativ emisiile de praf prin instalarea unor echipamente noi la electro filtre.

"Suntem hotarati sa luam toate masurile necesare pentru respectarea cerintelor Uniunii Europene si a legislatiei locale in domeniu. Am implementat un program riguros de protectie a mediului pe care l-am continuat in ciuda crizei economice si pe care il vom urma conform angajamentelor noastre", a declarat directorul general al ArcelorMittal Galati, Bruno Ribo.

Investitiile ArcelorMittal, cu bataie lunga

In ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galati a investit peste 168 de milioane de dolari in programe pentru protectia mediului.

Proiectele fac parte din strategia companiei, de crestere a performantelor de mediu si a calitatii vietii locuitorilor din zona Galati.

ArcelorMittal Galati detine Autorizatia Integrata de Mediu si a primit certificarea ISO 14.001 pentru Managementul Calitatii Mediului.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera integrata din lume, prezenta in peste 60 de tari. Este lider pe pietele globale importante, incluzand domeniile auto, constructii, electrocasnice si de ambalare, avand sisteme performante de cercetare si dezvoltare, precum si tehnologice, precum si rezerve cuantificabile de materii prime si retele de distributie de top.

De asemenea, Grupul detine operatiuni miniere, avand in portofoliu peste 20 de mine in operare si dezvoltare, fiind cel de al patrulea producator mondial de minereu de fier.

Compania este prezenta cu unitati de productie in peste 22 de tari, de pe patru continente, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, pana la cele mature, avand retele de distributie foarte bine dezvoltate.

In 2011, ArcelorMittal a inregistrat venituri de 94 de miliarde de dolari, si o productie de otel de 91,9 milioane de tone, reprezentand aproximativ 6% din productia mondiala de otel.

Operatiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tone de minereu de fier si opt milioane de tone de carbune metalurgic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1848 ori