Hidrateaza-te corect in timpul antrenamentului, cu AQUA Carpatica!

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 08:01
3524 citiri
Hidrateaza-te corect in timpul antrenamentului, cu AQUA Carpatica!

AQUA Carpatica incurajeaza sportul si va da sfaturi pentru o hidratare corecta in timpul antrenamentului. Odata cu venirea toamnei, majoritatea reiau antrenamentele in sala de sport, dupa ce activitatile in aer liber devin din ce in ce mai inaccesibile din cauza vremii.

De regula, si intensitatea acestora creste in incercarea de a topi kilogramele depuse in timpul vacantei de vara, de aceea trebuie sa urmati sfaturile antrenorilor si, poate cel mai important, sa va alimentati si sa va hidratati corect.

In functie de tipul antrenamentului, consumul de apa variaza si organismul este solicitat diferit. Prin transpiratie se regleaza temperatura corpului, se elimina atat toxinele eliberate de musculatura, dar si saruri minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. Scaderea aparenta in greutate de dupa un antrenament se justifica, in primul rand, printr-o deshidratare excesiva si nu este benefica si reduce arderile si slabirea.

Cu cel putin o jumatate de ora inainte de antrenament se recomanda un consum de 0,3l - 0.5 l de apa plata. AQUA Carpatica plata este o apa oligominerala echilibrata in saruri care va asigura o hidratare optima si previne demineralizarea din timpul activitatilor fizice. Este saraca in sodiu ceea ce o face perfecta pentru hidratarea pre si post antrenament pentru ca nu va fi retinuta in tesuturi.

De asemenea, e bine sa consumati fructe sau legume bogate in apa si vitamine pentru a pregati corpul de efort si pentru a se asimila usor, fara sa ingreuneze sau sa incetineasca functiile organismului.

In cazul unui efort anaerob, e bine sa consumati in jur de un litru de apa plata intr-o ora, iar in cazul efortului de tip cardio, aceasta cantitate ar trebui dublata. Ele sunt orientative si depind de varsta, greutate si rezistenta anterioara la activitati fizice sustinute.

Apa se consuma in inghitituri mici, constante pe toata durata activitatii fizice si e de preferat sa fie la temperatura mediului pentru a nu solicita suplimentar corpul care va depune efort suplimentar pentru a aduce apa la temperatura corpului.

Apa trebuie sa fie cat mai pura, cu cea mai mica cantitate de nitriti si nitrati. Cele doua substante, prin acumulare, sunt inalt cancerigene, deci cititi cu atentie eticheta! De asemenea, apa ar fi ideal sa contina cantitati mari de calciu si magneziu, pentru reechilibrarea electrolitica. AQUA Carpatica plata are cea mai redusa cantitate de nitrati dintre apele plate din Romania.

Aqua Carpatica, printre apele minerale cu cele mai mici concentratii de nitrati

Antrenamentul pe fondul deshidratarii este foarte periculos pentru articulatii care functioneaza intr-un mediu lichid si pot aparea accidentari si intinderi musculare.

Dupa cateva ore de la terminarea antrenamentului poti sa bei si cateva pahare de apa minerala carbogazoasa, pentru refacere - aceasta fiind mai bogata in saruri minerale esentiale. AQUA Carpatica carbogazoasa reechilibreaza rapid lipsa sarurilor minerale din organism, iar faptul ca este o apa cu dioxid de carbon natural nu creste aciditatea.

#hidratare AQUA Carpatica, #antrenament AQUA Carpatica, #AQUA Carpatica sport , #stiri AQUA Carpatica