Un nou virus atacă dispozitivele iPhone și iPad. Cum le puteți proteja

Joi, 23 Mai 2024, ora 17:55
368 citiri
Un nou virus atacă dispozitivele iPhone și iPad. Cum le puteți proteja
FOTO: GSMArena

Recent, un nou virus a fost descoperit pe dispozitivele iPhone, având capacitatea de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor pentru a le accesa conturile bancare.

Mulți utilizatori preferă iPhone-urile în locul telefoanelor cu Android datorită reputației de securitate ridicată și protecție a datelor. Cu toate acestea, un nou virus de tip troian, denumit GoldPickaxe, a fost adaptat pentru a viza utilizatorii de iPhone și iPad, reprezentând o amenințare semnificativă.

Conform Phone Arena, acest virus, inițial folosit pe dispozitivele Android sub numele de GoldDigger, colectează date de recunoaștere facială, documente de identitate și mesaje text interceptate.

Cum funcționează virusul GoldPickaxe

Identificat pentru prima dată în octombrie anul trecut, GoldPickaxe este capabil să acceseze și să colecteze informații sensibile de pe dispozitivele infectate. Aceste date includ recunoașterea facială și documente de identitate, facilitând astfel furtul fondurilor din aplicațiile bancare sau alte servicii financiare.

Mai mult, datele biometrice colectate pot fi folosite pentru a crea deepfake-uri, permițând atacatorilor să se folosească de identitatea utilizatorilor pentru a retrage bani din conturile lor bancare. Deocamdată, virusul se concentrează pe victime din Vietnam și Thailanda, însă există riscul ca infractorii cibernetici să își extindă atacurile și asupra utilizatorilor din SUA, Europa și restul lumii.

Virusul GoldPickaxe se răspândește în general prin aplicații și scheme de phishing. Deși introducerea unui astfel de virus pe un iPhone este mai dificilă din cauza ecosistemului închis al Apple, hackerii au găsit metode de a pătrunde și în sistemul de operare iOS.

Inițial, virusul a fost răspândit prin serviciul TestFlight al Apple, care permite dezvoltatorilor să lanseze versiuni beta ale aplicațiilor fără verificarea App Store. Ulterior, hackerii au utilizat o metodă mai avansată, folosind un profil de management al dispozitivelor mobile, tehnologie folosită în mod obișnuit pentru gestionarea dispozitivelor de întreprindere.

Cum să-ți păstrezi iPhone-ul în siguranță

Pentru a proteja iPhone-ul de malware, utilizatorii ar trebui să urmeze câțiva pași simpli:

Folosirea surselor de aplicații de încredere: Utilizatorii ar trebui să evite instalarea aplicațiilor din surse nesigure.

Evitarea TestFlight: Utilizatorii ar trebui să evite instalarea aplicațiilor prin TestFlight, deoarece această platformă nu este verificată la fel de riguros ca App Store-ul.

Actualizarea dispozitivului: Utilizatorii ar trebui să instaleze toate actualizările de software lansate de Apple.

...citeste mai departe despre "Un nou virus atacă dispozitivele iPhone și iPad. Cum le puteți proteja" pe Ziare.com

Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Un parteneriat între companiile Apple și OpenAI va permite utilizatorilor de iPhone și Mac accesul la ChatGPT. Apple vrea astfel să îmbunătățească asistentul vocal Siri și sistemele de...
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Compania de tehnologie Apple Inc are cel mai valoros brand din lume și primul care este evaluat la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unul clasament realizat de o firmă britanică de...
#apple, #iphone, #virusi, #securitate cibernetica , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  3. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  4. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  5. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  6. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose