Update important în ecosistemul iOS. Apple anunță noi funcții pentru iPhone și iPad

Duminica, 19 Mai 2024, ora 15:29
181 citiri
Update important în ecosistemul iOS. Apple anunță noi funcții pentru iPhone și iPad
FOTO: GSMArena

Apple a anunțat o serie de funcționalități noi care vor fi disponibile "mai târziu în acest an" pentru iPhone și iPad, fiind probabil incluse în iOS 18 și iPadOS 18, ce vor fi prezentate oficial luna viitoare.

Cea mai interesantă dintre acestea este urmărirea mișcării ochilor, care va fi disponibilă atât pe iPhone, cât și pe iPad, permițând controlul dispozitivelor cu ajutorul privirii, așa cum sugerează numele.

Această funcționalitate este destinată utilizatorilor cu dizabilități fizice, dar va putea fi folosită de oricine. Urmărirea mișcării ochilor va fi alimentată de inteligență artificială și va necesita o fază inițială de calibrare de câteva secunde prin camera frontală, după care va fi gata de utilizare. Toate datele utilizate pentru această funcționalitate rămân pe dispozitiv, fiind procesate de algoritmi de învățare automată locală.

Nu va fi necesar niciun hardware sau accesoriu suplimentar

Nu va fi necesar niciun hardware sau accesoriu suplimentar, iar urmărirea mișcării ochilor va funcționa cu toate aplicațiile. Va permite navigarea prin elementele unei aplicații cu ajutorul privirii și utilizarea controlului prin fixare pentru a activa fiecare element prin simpla fixare a privirii asupra acestuia.

În plus, motorul Taptic din iPhone va reda bătăi, texturi și vibrații, toate sincronizate cu muzica pe care o ascultați, aducând aminte de o funcționalitate similară de la Sony de acum mulți ani. Totuși, funcționalitatea Apple, denumită Music Haptics, va funcționa inițial doar cu Apple Music. Aceasta va fi disponibilă și ca API pentru dezvoltatori, permițându-le să facă muzica mai captivantă în propriile aplicații.

Apple a anunțat și Vehicle Motion Cues, o funcționalitate destinată reducerii senzației de rău de mișcare pentru pasagerii din vehicule în mișcare care folosesc iPhone sau iPad. CarPlay va beneficia și de Control Vocal, care permite navigarea și controlul aplicațiilor doar prin voce, Recunoașterea Sunetelor pentru notificarea persoanelor surde sau cu deficiențe de auz în cazul claxoanelor și sirenelor, și Filtre de Culoare pentru persoanele cu daltonism.

...citeste mai departe despre "Update important în ecosistemul iOS. Apple anunță noi funcții pentru iPhone și iPad" pe Ziare.com

Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Un parteneriat între companiile Apple și OpenAI va permite utilizatorilor de iPhone și Mac accesul la ChatGPT. Apple vrea astfel să îmbunătățească asistentul vocal Siri și sistemele de...
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Compania de tehnologie Apple Inc are cel mai valoros brand din lume și primul care este evaluat la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unul clasament realizat de o firmă britanică de...
#apple, #iphone, #iPad , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose