Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 14:30
674 citiri
Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
FOTO GSMArena

iPhone-urile sunt dispozitive puternice cu multe funcții ascunse și trucuri care pot îmbunătăți semnificativ experiența de utilizare. Iată câteva dintre cele mai interesante trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le cunosc:

1. Captură de ecran lungă pentru pagini web și documente

Puteți face capturi de ecran care să cuprindă pagini web întregi sau documente lungi, nu doar ceea ce este vizibil pe ecran.

Faceți o captură de ecran normală apăsând simultan butonul de pornire și butonul de volum sus (pe iPhone-urile cu Face ID) sau butonul de pornire și butonul de acasă (pe iPhone-urile cu Touch ID). Apoi, atingeți miniatura capturii de ecran și selectați „Full Page” în partea de sus.

2. Personalizarea comenzilor rapide din Centrul de Control

Puteți adăuga și elimina comenzi rapide din Centrul de Control pentru a accesa rapid funcțiile pe care le folosiți cel mai des.

Accesați „Settings” > „Control Center” și atingeți „Customize Controls”. Adăugați sau eliminați comenzile dorite din listă.

3. Ascunderea aplicațiilor folosind Biblioteca de Aplicații

Puteți ascunde aplicațiile pe care nu le folosiți frecvent pentru a menține ecranul de pornire organizat, fără a le șterge.

Țineți apăsată aplicația pe care doriți să o ascundeți până când apare meniul de opțiuni. Alegeți „Remove App” și apoi „Move to App Library”. Aplicația va fi mutată în Biblioteca de Aplicații.

4. Scurtături și automatizări cu Siri Shortcuts

Siri Shortcuts permite crearea de scurtături și automatizări personalizate pentru a simplifica sarcinile zilnice. Este un truc esențial pentru eficiența zilnică.

Deschideți aplicația „Shortcuts” și creați un nou shortcut. Adăugați acțiuni din diverse aplicații și personalizați fluxul de lucru. De asemenea, puteți descărca scurtături predefinite din galeria aplicației.

5. Modul de economisire a bateriei

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, activați modul de economisire a bateriei care reduce temporar consumul de energie până când puteți reîncărca telefonul.

Cum să faceți: Accesați „Settings” > „Battery” și activați „Low Power Mode”.

6. Utilizarea Back Tap pentru comenzi rapide

Back Tap permite utilizarea spatelui iPhone-ului pentru a efectua acțiuni rapide, cum ar fi deschiderea aplicațiilor sau realizarea capturilor de ecran.

Accesați „Settings” > „Accessibility” > „Touch” > „Back Tap” și configurați acțiunile pentru dublu și triplu tap pe spatele telefonului.

7. Scanarea documentelor cu aplicația Notes

Puteți utiliza aplicația Notes pentru a scana documente și a le salva direct pe telefon.

Cum să faceți: Deschideți o notă nouă în aplicația „Notes”, atingeți pictograma camerei și selectați „Scan Documents”. Aliniați documentul în cadru și salvați-l în notă.

8. Partajarea rapidă a parolelor Wi-Fi

Puteți partaja rapid parolele Wi-Fi cu alte dispozitive Apple fără a le introduce manual.

Asigurați-vă că ambele dispozitive sunt aproape unul de celălalt și că sunt conectate la iCloud. Atunci când dispozitivul de primire încearcă să se conecteze la rețeaua Wi-Fi, veți primi o notificare pe iPhone-ul dvs. pentru a partaja parola.

9. Controlul precis al cursorului cu tastatura

Puteți transforma tastatura într-un trackpad pentru a controla precis cursorul de text.

Țineți apăsată bara de spațiu pe tastatură pentru a transforma tastatura într-un trackpad. Apoi, deplasați degetul pentru a poziționa cursorul exact unde doriți.

...citeste mai departe despre "Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă" pe Ziare.com

Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
Apple a lansat primele versiuni beta publice pentru iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 și tvOS 18, oferind utilizatorilor non-dezvoltatori o modalitate mai sigură de a testa noile...
Funcția din iOS 18 care îi va ajuta pe utilizatori să recupereze pozele pierdute
Funcția din iOS 18 care îi va ajuta pe utilizatori să recupereze pozele pierdute
Apple a lansat o nouă soluție pentru utilizatorii iPhone, care au observat că fotografii șterse cu ani în urmă reapăreau pe telefoanele lor. Noua funcție din aplicația Photos,...
#apple, #iphone, #trucuri , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  6. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  7. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  8. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  9. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme
  10. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi