Zece produse ce nu se vor vinde in 2010

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 12:28
2756 citiri
Zece produse ce nu se vor vinde in 2010

O multime dintre produsele aparute si dezvoltate in ultimul deceniu vor fi inlocuite, incepand cu 2010, de o noua gama bazata in primul rand pe eficienta, intr-o lume dominata de Internet, dar saracita de criza economica.

Drept urmare, produsele cu care ne-am obisnuit in ultimii 10 ani vor fi nevoite sa se transforme, sa fie imbunatatite sau sa dispara, potrivit SmartMoney.com.

Filmele pe DVD

Zilele DVD-ului sunt de acum numarate, dupa modelul vechilor casete video, iar tot mai multe lanturi de magazine isi inchid portile si se muta pe Internet sau dispar pentru totdeauna.

Locul acestora este luat de magazinele virtuale, ce permit descarcarea de pe Internet a filmelor preferate, la preturi mult mai mici decat cele practicate de comercianti la raft.

Serviciile de telefonie fixa

Vechile telefoane fixe au fost inlocuite cu variante moderne, fara fir, insa specialistii estimeaza ca serviciile de telefonie fixa vor ajunge in curand la fel de demodate ca si telefoanele cu disc.

Telefonia mobila a adus in pragul inutilitatii serviciile clasice de telefonie fixa, iar concurenta acerba dintre comapaniile ce ofera servicii complete de telefonie, cablu si Internet continua sa scada preturile si chiar sa mute clasicul telefon de familie in portul USB al, de acum, clasicului computer de familie, prin aplicatii platite sau chiar gratuite, de genul Skype.

Hard disk-uri externe

Cei care aleg sa-si pastreze computerele personale pentru o perioada mai lunga de timp, sau pur si simplu au foarte multa informatie de stocat, puteau opta pana acum pentru achizitionarea unui hard disk extern, un suport incapator si detasabil, insa destul de costisitor.

Desi nu sunt inca amenintate cu scoaterea de pe piata, aceste dispozitive trebuie sa faca fata unei concurente foarte puternice din partea serviciilor online de stocare a datelor.

Super-telefoanele necunoscute

Succesul de care s-au bucurat telefoanele Apple sau BlackBerry i-a determinat si pe altii sa-si incerce norocul cu gadgeturi de ultima generatie similare celor deja consacrate.

Chiar daca pana acum preturile mai mici ale acestora au generat ceva vanzari, smartphone-urile de duzina au ramas necunoscute, iar dezvoltatorii nu vor crea aplicatii si accesorii pentru acestea, concentrandu-se pe aparatele consacrate, care totalizeaza peste 65% din piata.

Camerele digitale compacte

In ultimii 10 ani camerele foto digitale compacte s-au vandut ca painea calda, insa noul deceniu i-a gasit pe consumatori cu un apetit impresionat pentru aparatele foto SLR, cu obiectiv detasabil, produse de Nikon, Canon, Sony sau Olympus.

Desi sunt mai mari si mai scumpe, acestea realizeaza fotografii de o calitate mult superioara celei din gama compactelor. Mai mult, introducerea camerelor foto performante pe telefoanele mobile a transformat aparatele compacte in obiecte fara prea mare utilitate.

Abonamentele la presa scrisa

Ultimii ani nu au fost deloc profitabili pentru presa scrisa, care continua sa piarda teren in fata Internetului.

Ziarele, revistele si cartile pot fi gasite acum in format electronic, iar cele mai multe dintre ele sunt in continuare gratuite, in timp ce tirajele editiilor tiparite sunt tot mai mici, pe masura ce vanzarile de publicitate scad, iar consumatorii prefera comoditatea oferita de media online.

CD-urile cu muzica

Pornind de la Napster si terminand cu iTunes, ultimul deceniu a fost catastrofal pentru vanzarile de CD-uri cu muzica.

Albumele pot fi descarcate acum de pe Internet, gratuit sau contra cost, iar tot mai multe magazine clasice sunt nevoite sa-si inchida portile, facand loc magazinelor virtuale, mai accesibile si mai ieftine.

Manuale scolare si cursuri

Daca nu cumva au neaparata nevoie de un manual tiparit nou-nout, studentii se pot multumi cu o varianta la mana a doua sau cu cea electronica a acestuia.

Preturile mari ale manualelor au dat nastere unor afaceri profitabile cu exemplare folosite, iar cea mai mare parte a cursurilor a fost transferata deja in format electronic, inclusiv in universitatile romanesti.

Automobilele cu consum ridicat de carburanti

Preturile tot mai mari ale carburantilor, dar si noile tendinte eco ale constructorilor de masini au dictat scaderea vanzarilor de automobile cu consum ridicat.

In ton cu nevoile planetei, dar si cu propriile buzunare tot mai stramtorate, consumatorii tind sa inlocuiasca mamutii pe patru roti cu automobile mai economice.

Locuinte si electrocasnice neeficiente energetic

In urma cu 10 ani, cumparatorii de locuinte si produse electrocasnice erau preocupati de functionalitatea si designul acestora, fara a fi interesati in mod deosebit si de consumul aferent.

La finalul unei crize economice de proportii, consumatorii cautau locuinte mai ieftine si usor de incalzit, precum si electrocasnice din clasa energetica A, care ii vor ajuta sa economiseasca la fiecare factura platita, desi sunt mai scumpe.

 

Ce procent are Motorola, unul dintre cei mai vechi producători de telefoane, pe piața din România
Ce procent are Motorola, unul dintre cei mai vechi producători de telefoane, pe piața din România
Motorola pare să fi găsit rețeta succesului pe piața din România. Conform celor mai noi date de piață, compania a încheiat anul 2024 cu o cotă de 10,7%, în creștere de la 9,2% în 2023....
Google, acuzat că fură conținut cu noul mod de inteligență artificială. Presa pierde bani, iar creatorii nu sunt recompensați
Google, acuzat că fură conținut cu noul mod de inteligență artificială. Presa pierde bani, iar creatorii nu sunt recompensați
„AI Mode”, noul sistem cu inteligență artificială integrat de Google în rezultatele sale de căutare, a declanșat un val de critici din partea publicațiilor din întreaga lume....
#cd, #dvd, #filme, #fixa, #gadgeturi, #muzica, #produse, #telefonie , #stiri Apple

Curs valutar

1 EUR = 4.9761 RON

0.0007

1 USD = 4.6113 RON

0.0147
  1. Este bine să rambursezi anticipat creditul bancar? Sfaturile unui fost director de bancă: „În România, începe sezonul ploios”
  2. Marea provocare pentru șoferi, după prelungirea prețurilor RCA. 3 din 10 mașini circulă fără asigurare: Ce riscă
  3. ”Omul lui Trump” îngrozit după pierderi de 1.000 de miliarde dolari: ”Se simte ca Armagedonul”
  4. 3 pași pentru a deveni mai bogat decât 99% din populație până la vârsta de 40 de ani. Cum să folosești "efectul de levier"
  5. Care sunt cele mai bogate municipii din România, în 2025. Topul surpinzător al celor mai înstărite reședințe de județ din România, raportat la bugetul pe cap de locuitor
  6. Descoperire nemaivăzută, într-o țară îndepărtată: Comoară gigantică, valorând 80 de miliarde dolari VIDEO
  7. Cum poate ajunge o persoană care plasează la bursă 100 de lei pe lună la un câștig final de 146.000 de lei. Cât timp trebuie să investească
  8. Mutările lui Trump zdrobesc Statele Unite: Pierderi colosale de 5.500 de miliarde dolari
  9. Mașina electrică revoluționară, care îi dă o lovitură grea lui Elon Musk: Se încarcă în doar 5 minute VIDEO
  10. Lovitură din China pentru Elon Musk. Gigantul care bate record după record și a depășit Tesla