Un co-fondator al Microsoft a dat in judecata Apple, Google si Facebook

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 23:17
1923 citiri
Un co-fondator al Microsoft a dat in judecata Apple, Google si Facebook

Co-fondatorul Microsoft Paul Allen a relansat un proces impotriva Apple, Google, Facebook si alte companii, pe care le acuza ca folosesc ilegal tehnologie detinuta de o compania a sa, conform Mediafax.

Interval Licensing, o companie de cercetare infiintata de Allen in 1992, a depus initial o reclamatie in justitie in luna august, la un tribunal federal din Seattle, respinsa insa pe motiv ca nu specifica produsele sau echipamentele. Noua plangere a fost inaintata de Interval marti.

Allen, care a fondat Microsoft impreuna cu Bill Gates in 1975, afirma ca Interval a jucat un rol fundamental in anii '90 in domeniul cercetarii si dezvoltarii tehnologiei pentru Internet, avand peste 300 de patente si oferind asistenta Google.

Compania lui Allen sustine ca patru dintre patentele sale, legate in principal de sortarea si prezentarea datelor Web, au fost incalcate de mai multe companii. Primul patent se refera la generarea de date legata de cautarea informatiilor.

Interval sustine ca Google foloseste aceasta tehnologie la linkurile intre publicitate si continutul oferit.

Acest patent ar fi fost incalcat si de AOL prin includerea unor linkuri in subiectele noi. Intr-un mod similar ar fi procedat si Apple cu iTunes, cu linkuri pentru muzica, dar si eBay Inc, Facebook, Netflix, Yahoo! si Office Depot prin directionarea utilizatorilor catre continut.

Al doilea si al treilea patent se refera la prezentarea unor informatii pe ecran intr-o maniera non-invaziva. Acestea nu ar fi fost respectate de AOL la mesageria instant, serviciul Dashboard al Apple, Google Talk si Gmail, sistemul Android al Google si Yahoo Widgets.

Al patrulea patent are legatura cu alertarea utilizatorilor de Internet de noi subiecte de interes, in functie de activitatea altor utilizatori. AOL ar folosi tehnologia la site-urile sale de cumparaturi, iar iTunes al Apple pentru recomandarea muzicii.

Interval sustine ca eBay, Facebook, Google, Netflix, Office Depot, Staples, Yahoo si YouTube al Google au incalcat patentul prin maniera in care sugereaza continutul utilizatorilor. In plangere nu este mentionat Microsoft, ca detinator de patente sau parat, chiar daca fosta companie a lui Allen ofera produse similare cu cele descrise de Interval.

Allen, in varsta de 57 de ani, este pe locul 37 in lume in functie de avere, potrivit revistei Forbes, si a renuntat la functia executiva detinuta la Microsoft in 1983.

De atunci, Allen a finantat cercetari stiintifice si medicale prin intermediul Paul G. Allen Family Foundation si a investit in numeroase proiecte in Seattle si regiunea Pacific Northwest. Interval solicita in justitie plata unor daune si interzicerea produselor care folosesc patentele aflate in disputa.

Nu este clara masura in care justitia sau companiile implicate vor lua in serios acuzatiile. Un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca acuzatiile nu sunt justificate si vor fi respinse cu tarie. EBay a refuzat sa comenteze. Reprezentantii AOL, Apple, Google, Netflix, Office Depot, Staples si Yahoo! nu au fost disponibili pentru comentarii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #facebook, #google, #microsoft , #stiri Apple