Top 7 cel mai bine platiti CEO in ultimii cinci ani

Vineri, 13 Mai 2011, ora 12:49
2126 citiri
Top 7 cel mai bine platiti CEO in ultimii cinci ani

In ciuda crizei financiare, acesti oameni au reusit sa castige cel putin 200 milioane de dolari din 2006 pana in 2010, potrivit calculelor din raportul anual privind veniturile celor cu functie de CEO, publicat de Forbes.  Cinci din cei sapte aflati in topul celor mai bine platiti directori de companii conduc afaceri care au astazi o valoare mult mai mare pe piata de capital, fata de acum cinci ani.

Lawrence J. Ellison, Oracle: 960.7 milioane de dolari

Fondatorul  Oracle este CEO din anul 1977 dar si dezvoltator de software pentru baze de date si sisteme hardware, iar compania poarta numele bazei de date pe care Ellison a creat-o la inceputul carierei sale pentru CIA.

In 2010 CEO-ul Oracle ocupa locul 6 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o valoare neta de 28 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Oracle a inregistrat o crestere de 154% pe indicele bursier, din 2006 pana acum.

Steven P. Jobs, Apple: 661.2 milioane dolari

Jobs a devenit de-a lungul timpului un “zeu” in lumea afacerilor, dupa ce compania Apple a lansat produse ca iPod, iPhone, iPad sau iTunes, revolutionand modul in care folosim tehnologia.

El este co-fondatorul companiei din 1976 care a fost dat afara in 1985 si a revenit in companie in 1996 cu titlul de CEO, singurul impediment in calea evolutiei sale spectaculoase pe viitor ramanand starea precara a sanatatii sale.

Cresterea inregistrata de Apple pe pietele de capital este de 555%, in ultimii cinci ani.

Aubrey K. McClendon, Chesapeake Energy: 307 milioane de dolari

McClendon este CEO su co-fondator al celui de-al doilea cel mai mare producator de gaze naturale din SUA, inca din 1989.

Din 2006, indicele bursei pentru Chesapeake Energy a crescut cu 13%.

John B. Hess, Hess Corporation: 226.8 milioane dolari

John Hess este fiul fondatorului companiei si se afla in conducerea Hess Corporation de 14 ani.

Compania este implicata in absolut toate ariile industriei petroliere, de la explorarea petrolului si a gazelor la productie si chiar rafinare, pastrandu-si in timpul crizei financiare o pozitie optimista.

Recuperarea pe pietele de capital dupa criza economica este uimitoare, compania inregistrand o crestere de 74% din 2006 pana in 2011.

John C. Martin, Gilead Sciences: 204.2 milioane dolari

Directorul General, posesor a unei serii de diplome se studii superioare in chimie, se afla in fruntea Gilead Sciences inca din 1996.

Compania, care se concentra initial pe medicamente antivirale, si-a extins aria de activitate catre cercetare si dezvoltare de tratamente pentru bolii care poti fi mortale.

In acest moment, Gilead Sciences are pe piata 13 produse, iar indicele bursei a crescut cu 39%, in ultimii cinci ani.

Michael D. Watford, Ultra Petroleum: 201.2 milioane de dolari

Watford se afla la conducerea Ultra Petroleum inca din 1999 si in tot acest timp compania s-a axat intens pe exploatarea petrolului si a gazelor naturale in Statele Unite ale Americii.

Chiar daca indicele bursei pentru compania Ultra Petroleum a inregistrat fluctuatii in ultimii cinci ani, ajungand in 2011 cu 25% mai mica decat in 2006, compania se afla pe calea cea buna, indreptandu-se catre o crestere pe termen lung, potrivit unui raport recent realizat de J. P. Morgan.

William R. Berkley, WR Berkley: 200 milioane de dolari

Berkley este fondatorul si Directorul General al companiei sale de asigurari din 1965 si a evoluat cu succes in ultimii cinci ani, odata cu intreaga industrie din domeniu.

Cu toate acestea, indicele bursei pentru compania sa a scazut cu 12%, din 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#apple, #ceo, #oracle lawrence ellison, #piata de capital, #steve jobs, #top ceo, #venituri director general , #stiri Apple