Top 5: Ce vor ataca hackerii in 2011?

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 14:10
2305 citiri
Top 5: Ce vor ataca hackerii in 2011?

Noile tinte ale hackerilor din 2011 vor viza cele mai noi forme de comunicare digitala. Atacurile asupra serviciilor de mesagerie din Facebook, Foursquere sau Iphone se vor mari substantial in 2011, potrivit unui raport realizat de compania de securitate informatica McAfee.

Afla care vor fi tintele de atac ale hackerilor in 2011:

Servicii de localizare

Foursquare, Gowalla si Facebook Places, servicii care permit utilizatorilor de telefoane mbile sa-si anunte prietenii cu privire la locul in care se afla, reprezinta cele mai mari amenintari la adresa securitatii informatice.

Specialistii McAfee recomanda folosirea functiilor Bing si dezactivarea GPS-ului.

Cateva click-uri sunt suficiente pentru infractorii cibernetici sa vada in timp real cine comunica pe Twitter si unde, ce spune si ce sistem de operare foloseste.

Retelele sociale

Retelele sociale devin tot mai populare printre hackeri ca mijloace de raspandire a malware-ului.

Hackerii pot afla o multime de lucruri personale despre voi prin intermediul mesajelor postate pe retelele sociale, iar informatia o folosesc pentru diverse fraude.

Astfel, retelele sociale devin unelte de raspandire a codurilor malitioase prin intermediul mesajelor.

Smartphone-uri

In 2011 hackerii se vor reprofila spre smartphone-uri.

Cercetatorii spun ca hackingul pe telefoane ar da nastere la noi metode de inducere in eroare a utilizatorului prin mijloace tech pentru furtul de bani.

Cel mai inalt grad de risc il reprezinta sistemele de operare care ruleaza pe Java si care astfel sunt mai putin sofisticate decat platformele Android sau iPhone.

Numarul cazurilor de malware pe aceste dispozitive a crescut cu 45% in ultimul an, iar in 2011 atacurile se vor inmulti, arata raportul.

URL Shortener

Site-uri prevum bit.ly, is.gd si tinyurl.com scurteaza adresele de internet pentru a fi mai usor de trimis prin e-mail, sms sau Twitter.

Problema apare in momentul in care utilizatorii acceseaza respectivele link-uri pentru a vedea unde duc.

In fiecare saptamana, hackerii creaza 57.000 de noi adrese Web pe care le pozitioneaza si le indexeaza pe motoare de cautare cunoscute, in speranta ca utilizatorii neglijenti le vor accesa din greseala.

Sistemele de operare Apple

Platforma MacOS de la Apple este recunoscuta pentru vulnerabilitatile sale.

Cota de piata redusa a acesteia i-a tinut pe utilizatori departe de atacuri.

Acum insa, pe masura ce numarul de computere Apple vandute a explodat, este de asteptat ca atacatorii sa treaca pe lista lor si acest sistem de operare.

Popularitatea noilor iPad-uri si Iphone-uri in mediile de afaceri creste riscul transmiterii codurilor malitioase.

Expunerea utilizatorilor pe aceste platforme si lipsa solutiilor de securitate face din sistemele Apple un mediu propice pentru atacurile infractorilor cibernetici.

McAfee se asteapta sa vada din ce in ce mai multe atacuri pe platformele Apple.

#atacuri, #cyber-criminali, #hackeri, #retele sociale, #securitate, #sistem de operare, #utilizatori , #stiri Apple