Top 10 tehnologii revolutionare ale anului 2008

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 12:27
2630 citiri
Top 10 tehnologii revolutionare ale anului 2008

Wired News a realizat o lista a primelor 10 tehnologii revolutionare ale anului 2008, dintre care unele au fost extreme de utilizate, iar altele fiind in continua dezvoltare. Conform cercetatorilor, dezvoltarea tehnologiilor va lua amploare in urmatorii ani.

Cele 10 tehnologii revolutionare ale anului 2008, scrie rediff.com, sunt:

10. Display-urile flexibile pot deveni realitate pana in 2010 sau 2011

Timp de ani de zile, cercetatorii au lucrat la display-uri subtiri ca foaia de hartie, care pot fi impaturite, rulate sau cusute pe maneca unui hanorac.
Display-urile flexibile ar putea schimba modul in care interactionam cu universul informational, creand noi tipuri de telefoane mobile, calculatoare portabile, ziare si carti electronice.

9. Cipurile comestibile

In curand, cipuri mici si “comestibile” vor urmari cand sau daca pacientii isi iau medicamentele si vor monitoriza efectele acestora. Proteus, o companie Americana, cu sediul in California, a creat cipuri mici din boabe de silicon care, odata inghitite, se activeaza in stomac.

Cipurile trimit un semnal catre un server extern care monitorizeaza parametrii vitali, precum frecventa cardiaca, temperatura corpului si starea de constienta.

8. Speedo LZR

Noul costum de baie LZR, creat de Speedo, incorporeaza noi materiale si o doza de stiinta NASA, pentru a creste viteza intotatorilor de elita – in mod legal.

7. Flash Memory

Memoria flash este o parte componenta a multor produse electronice, de la notebook-uri ultrasubtiri pana la camera digitale si playere media.

6. GPS

In 2008, GPS-ul (Global Positioning System) a fost folosit pentru multe tehnologii noi, de la iPhone 3G si T-Mobile G1 la notebook-uri precum LifeBook de la Fujitsu.

5. Memristor

Descoperirea “memristor-ului”, sau tranzistorului de memorie va face posibila dezvoltarea sistemelor de calcul care sa retina ce este stocat in memorie in timp ce sunt inchise.
Astfel, vor exista computere care nu vor necesita repornire, respectiv acea actiune care determina cautarea informatiilor necesare pentru functionare, si sisteme mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

4. SLR-uri pentru video

In 2008, doua camera digitale noi, Nikon D90 si Canon 5D Mark II au reusit sa captureze imagini de calitate exceptionala si au permis utilizatorului sa realizeze filme HD (high-definition).

3. USB 3.0

USB 3.0 va fi de 10 ori mai rapid decat actualul USB 2.0 standard si va creste cantitatea de curent electric ce trebuie livrat prin cablul USB.

2. Android

Telefonul mobil T-Mobile HTC G1 a reusit sa uimeasca prin sistemul sau de operare, Android, sistem de operare gratuit de la Google. Este primul sistem de operare mobil care isi face aparitia in ultimii ani, iar G1 este primul din multele telefoane mobile care il vor folosi de acum inainte.

1. Apple's App Store

App Store de la Apple a usurat crearea si distribuirea aplicatiilor mobile pentru utilizatorii telefoanelor mobile – fiind in fruntea dezvoltarii pietei mobile-app si creand clone precum Android.

Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
După lansarea recentă a modelului iPad Pro, Apple pare determinată să extindă conceptul de „ultraslim” la o gamă mai largă de produse, inclusiv MacBook Pro, Apple Watch și iPhone....
Apple anunță compatibilitatea dispozitivelor pentru noile sisteme de operare la WWDC 2024. Ce iPhone-uri vor putea face upgrade la iOS 18
Apple anunță compatibilitatea dispozitivelor pentru noile sisteme de operare la WWDC 2024. Ce iPhone-uri vor putea face upgrade la iOS 18
Cu ocazia evenimentului WWDC 2024 (Worldwide Developers Conference), Apple a dezvăluit dispozitivele compatibile cu cele mai recente ediții ale sistemelor de operare: iOS 18, iPadOS 18, WatchOS...
#apple, #display, #gps, #iphone, #tehnologie, #usb , #stiri Apple

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0003

1 USD = 4.6356 RON

-0.0046
  1. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  2. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  3. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  4. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  5. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  6. Japonia anunță o investigație oficială pe subiectul OZN. Ce incidente au fost raportate în regiune
  7. SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț
  8. Răspunsurile înfricoșătoare ale unui preot creat de AI. Ce „sfaturi” le dădea robotul credincioșilor
  9. Apple face o mutare surpriză. Închide un serviciu extrem de util și le propune clienților împrumuturi în rate
  10. Cum vor arăta de acum produsele Apple. Decizia majoră luată de companie