Tim Cook: Apple creste gradul de securitate al serviciului iCloud

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 15:35
1395 citiri
Tim Cook: Apple creste gradul de securitate al serviciului iCloud
Sursa foto: Reuters

Apple va adopta noi masuri pentru a creste securitatea conturilor de iCloud ale clientilor sai, dintre care unele, detinute de celebritati, au fost atacate recent de hackeri care au furat fotografii, si va incuraja utilizatorii sa ia ei insisi masuri de securitate, a spus Tim Cook, directorul exececutiv al companiei, intr-un interviu acordat Wall Street Journal.

Una dintre masurile Apple este alertarea utilizatorilor printr-un e-mail si mesaj in cazul in care se incearca schimbarea parolei contului iCloud, scrie Reuters.

Compania americana incearca sa recastige rapid increderea utilizatorilor in sistemul sau de securitate, mai ales ca urmeaza sa lanseze noul iPhone saptamana viitoare. Cook a precizat ca Apple va promova mai mult utilizarea sistemului de autentificare care implica doi factori, pentru a evita intruziuni viitoare, se arata in WSJ.

Acest sistem impune utilizatorului folosirea a doua din cele trei proceduri de accesare a contului, respectiv o parola, un cod de patru caractere sau o cheie de acces obtinuta cand el se aboneaza la acest serviciu.

Apple va incuraja "agresiv" utilizatorii sa foloseasca acest serviciu de autentificare mai complex in noua versiune a sistemului de operare iOS, se mai arata in cotidian.

Ce spun expertii in securitate

"Usurinta utilizarii va fi mereu o problema, insa ti-ai putea imagina sa folosesti un card bancar la ATM fara un PIN? Acestia sunt acei doi factori, ceva ce ai (un card) si ceva ce numai tu stii (un PIN), si sunt folosite de mult timp", a spus Matt Johansen de la WhiteHat Security.

Apple a anuntat ca atacurile asupra conturilor de iCloud ale celebritatilor au avut tinte deja stabilite, iar in niciunul din cazurile investigate nu au fost sparte sistemele sale de securitate.

Unii experti in securitate au acuzat Apple ca nu a reusit sa faca procesul de autentificare prin doi factori de securitate mai facil, acesta necesitand un nou cod de verificare, dupa ce utilizatorii se conecteaza initial.

Ei au mai spus ca Apple ar putea promova mai mult aceasta optiune, adaugand ca cele mai multe presoane nu folosesc acest sistem din cauza complexitatii.

Serviciul iCloud permite utilizatorilor stocarea de fotografii si alte tipuri de continut, pe care il poate accesa de pe terminalele Apple. Securitatea serviciilor cloud a fost o preocupare majora in ultimii ani, insa aceasta nu a incetinit gradul de adoptare al acestor servicii.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Apple iCloud, #securitate icloud, #cook apple , #stiri Apple