Ti-ai facut update de soft si telefonul iti merge mai greu? Apple si Samsung tocmai au fost amendate in Europa pentru asta

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 16:12
2807 citiri
Ti-ai facut update de soft si telefonul iti merge mai greu? Apple si Samsung tocmai au fost amendate in Europa pentru asta
Foto: CC0 Creative Commons

Autoritatea pentru concurenta din Italia a decis miercuri sa amendeze cu 10 milioane de euro producatorul american de telefoane Apple Inc. si cu cinci milioane de euro rivalul sud-coreean Samsung Electronics Co, ca urmare a plangerilor potrivit carora cei doi producatori au folosit update-urile software pentru a incetini performantele telefoanelor mobile.

Impotriva Apple si Samsung au fost demarate mai multe anchete la nivel mondial insa autoritatea pentru concurenta din Italia este prima care a decis sa impuna o amenda, informeaza Reuters si AFP.

"Societati din grupul Apple si din grupul Samsung au adoptat practici comerciale incorecte", a concluzionat Autoritatea pentru concurenta din Italia la finalul anchetei sale.

Potrivit rezultatelor acestei anchete, unele update-uri software pentru telefoanele Apple si Samsung "au provocat grave disfunctionalitati si au redus semnificativ performantele, accelerand astfel procesul de inlocuire".

Concret, Samsung i-a obligat pe proprietarii de smartphone-uri Note 4 sa instaleze o versiune a sistemului de operare Android prevazuta pentru noul model, Note 7, provocand astfel probleme proprietarilor unor modele mai vechi de smartphone-uri care nu erau adaptate sa ruleze noua versiune.

La fel si in cazul Apple, care a obligat proprietarii de smartphone-uri din seria iPhone 6 sa instaleze sistemul operational dezvoltat pentru modelul iPhone 7, iar ulterior si un update software pentru acest sistem, ceea ce a provocat utilizatorilor probleme similare cu cele intampinate de proprietarii de telefoane Samsung. In plus, Apple a fost amendat si pentru ca nu a reusit sa ofere clientilor informatii clare cu privire la modul in care sa mentina sau eventual sa inlocuiasca bateriile telefoanelor.

Apple a recunoscut anul trecut ca anumite programe software pentru iPhone au avut ca efect incetinirea performantelor anumitor telefoane, din cauza problemelor provocate bateriilor, dar a dezmintit ca a scurtat intentionat durata de viata a unui produs.

#update soft iPhone, #update soft Samsung, #amenzi Apple, #amenzi Samsung , #stiri Apple