Telefonul mobil care te spioneaza

Luni, 09 Februarie 2009, ora 18:12
3302 citiri
Telefonul mobil care te spioneaza

Cercetatorii preocupati de securitatea in spatiul virtual au creat  prima aplicatie de tip spyware la telefoanele Apple. Dupa aceasta inventie, specialistii ii avertizeaza pe utilizatorii de iPhone: telefonul poate fi mult mai inteligent decat pare!

Expertii firmei F-Secure, specializata in securitatea informatica, au declarat recent ca au creat primul spyware pentru telefonul iPhone. Aplicatia spion se numeste Mobile Spy si poate fi utilizata contra unui cost de 99 dolari/an.

Programatorii care au dezvoltat Mobile Spy spun ca aceasta aplicatie poate sa monitorizeze in background (fara a putea fi detectat de catre utilizator) lista apelurilor,

toate mesajele, atat cele trimise cat si cele primite si chiar informatiile incarcate pe sistemul  GPS incorporat in telefonul iPhone. 

Reclama aplicatiei informeaza: “Mobile Spy will reveal the truth for any company or family” (Cu alte cuvinte, programul va dezvalui adevarul despre orice familie sau  companie). Practic, persoanele sau companiile care cumpara acest soft vor putea sa afle intreaga lista de apeluri, precum si istoria mesajelor pe care membrii familiei sau angajatii le-au primit sau transmis, accesandu-si contul Mobile Spy  de la orice computer.

Ideea inserarii unor aplicatii spion in platforma telefoanelor inteligente nu este una noua. Programe care spioneaza activitatea desfasurata in sistemele de operare Windows Mobile si Symbian exista de cativa ani.

Mobile Spy este primul soft din lume creat special pentru a monitoriza cota de piata inregistrata de firma Apple in domeniul telecomunicatiilor.

In timp ce softul vizeaza numai utilizatorii iPhone 3G, un alt furnizor, cunoscut ca Flexispy comercializeaza un program similar, compatibil cu ambele versiuni ale lui iPhone, lansate in decembrie, anul trecut; programul produs de Flexispy le permite utilizatorilor sa-si instaleze pe telefoane aplicatii neaprobate de Apple.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#apple, #iphone, #securitate, #spion, #telefon , #stiri Apple