Apple a primit interdictie sa vanda modele mai vechi de iPhone in unele magazine din China

Marti, 11 Decembrie 2018, ora 16:38
1839 citiri
Apple a primit interdictie sa vanda modele mai vechi de iPhone in unele magazine din China
Foto: CC0 Creative Commons

Magazinele Apple continuau marti sa vanda telefoane iPhone in China, in pofida unei interdictii de comercializare emisa de un tribunal local, dar cu toate acestea grupul informatic american se confrunta cu criticile nationalistilor chinezi dupa arestarea unui director de la grupul chinez Huawei, informeaza AFP.

Potrivit producatorului american de semiconductori Qualcomm, care a cerut justitiei sa emita aceasta interdictie, un tribunal intermediar din Fuzhou (estul Chinei) a decis ca patru filiale chineze ale Apple sa inceteze sa mai comercializeze modele mai vechi de telefoane iPhone, respectiv 7, 7 Plus, 8 si 8 Plus, care potrivit Qualcomm incalca unele din brevetele sale.

Cu toate acestea, magazinele Apple contactate de AFP la Beijing, Shanghai si Fuzhou au subliniat ca ofera in continuare la vanzare modelele respective, confirmand un comunicat de presa al companiei.

Apple si-a anuntat intentia de a utiliza toate mijloacele legale pentru a se apara. La randul lor, angajatii unui Apple Store din Beijing au spus ca nu au primit nicio notificare interna cu privire la o decizie a unui tribunal care sa interzica vanzarea de telefoane iPhone.

"Daca interdictia va fi impusa, in China nu vor mai exista la vanzare produse Apple cu un pret mai mic de 6.500 de yuani (825 de euro), ceea ce ar lasa loc liber producatorilor chinezi de smartphone, in primul rand Huawei ", a apreciat analistul firmei de cercetare de piata IDC, Wang Xi.

Solicitarea Qualcommde a opri de la comercializare unele modele de telefoane iPhone face parte dintr-o lunga disputa juridica dintre Apple si Qualcomm. Insa, in prezent, telefoanele iPhone sunt vizate in China si de sentimentele nationaliste dupa arestarea in Canada a unui director de la Huawei, la cererea SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iphone china, #vanzari iPhone China , #stiri Apple