STMicroelectronics detine marca "IPAD" in UE, omonima cu tableta iPad lansata de Apple

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 15:14
1840 citiri
STMicroelectronics detine marca "IPAD" in UE, omonima cu tableta iPad lansata de Apple

Grupul italo-francez STMicroelectronics detine din anul 2001 in Uniunea Europeana marca "IPAD", omonima cu tablet PC-ul iPad lansat miercuri de Apple, potrivit ziarului francez La Tribune, citat de Bloomberg.

Apple, producatorul iPhone, Mac si iPod, a lansat miercuri tablet PC-ul iPad, indelung asteptat de piata si descris de directorul general al companiei americane, Steve Jobs, drept un produs revolutionar.

Apple a intrat astfel pe un nou segment al industriei IT, incercand sa castige o noua "locomotiva" pentru vanzari, insa ar putea avea probleme cu comercializarea iPad in Europa, unde STMicro detine deja o tehnologie sub aceasta marca.


STMicro exploateaza marca IPAD din 2001, denumind astfel o tehonologie care integreaza mai multe functii necesare telefoanelor mobile intr-un singur microcip, potrivit site-ului companiei.


Compania italo-franceza, inregistrata in Olanda si Elvetia, cu sedii in Dallas, Texas, Shanghai si alte mari centre de afaceri din lume, este singurul furnizor cunoscut de accelerometre pentru telefoanele Apple iPhone 3G, potrivit unui studiu din 2008 al firmei iSupply, scrie La Tribune.


Intre timp, Apple a lansat o noua versiune a telefonului, iPhone 3GS.


Dupa lansarea in 2007 a telefoanelor iPhone, Apple s-a vazut nevoita sa incheie un acord cu grupul Cisco, care detinea aceasta marca inca din 1996, aminteste publicatia franceza.


Cele doua companii au convenit sa foloseasca in comun marca, insa o parte semnificativa a contractului nu a fost facuta publica.


Denumirea "iPad" ar putea declansa, totodata, o disputa intre Apple si grupul japonez Fujitsu, care a depus in 2003 o cerere de inregistrare a acestei marci la Biroul pentru Patente si Marci Inregistrate din Statele Unite, potrivit Bloomberg, care citeaza site-ul institutiei de stat.


Conform legii, Apple trebuie sa depuna o contestatie la aceasta cerere pana pe 28 debruarie.


"Cred ca trebuie sa discute cu noi, nu am comunicat direct cu Apple pana acum. Au incercat de mai multe ori sa se opuna inregistrarii marcii, acum intelegem de ce", a declarat unul dintre avocatii Fujitsu.


Un avocat a depus, pe 16 ianuarie, utilizand identitatea unei firme din Delaware care are rolul de agent imputernicit pentru alte companii, o cerere de inregistrare a marcii iPad pentru o gama variata de produse, de la computere la hartie, jucarii si servicii de telecomunicatii

 

#apple, #ipad, #marca, #tableta, #tehnologie , #stiri Apple