Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Solutii antivirus dedicate telefoanelor mobile si dispozitivelor portabile digitale

Solutii antivirus dedicate telefoanelor mobile si dispozitivelor portabile digitale

BitDefender, divizia de securitate informatica a grupului Softwin, a lansat versiunea comerciala a aplicatiei BitDefender Mobile Security, o solutie antivirus completa dedicata telefoanelor mobile si dispozitivelor portabile digitale (PDA), care ruleaza pe sistemele de operare Symbian si Windows Mobile, informeaza BitDefender.

Aplicatia BitDefender Mobile Security este disponibila pentru descarcare pe site-ul companiei, intr-o versiune de evaluare pentru 30 de zile. Oricine decide sa cumpere versiunea comerciala a produsului pina la 31 martie 2007 va primi un discount de 33 la suta.

Lansarea produsului dedicat dispozitivelor mobile reprezinta a 20-a solutie BitDefender lansata in ultimele 12 luni. Majoritatea lor au fost testate in decursul anului trecut de catre cele mai importante foruri mondiale din domeniu, fiind calificate drept cele mai avansate tehnologii existente pe piata.

BitDefender este singura tehnologie din regiune si printre cele trei europene care au intrat anul trecut in clasamentul celor mai bune 100 produse high-tech din lume, alaturi de Google, Apple, AMD, Canon, Toshiba sau Sony.

BitDefender Mobile Security reprezinta o extensie a activitatii consacrate a companiei romanesti din zona solutiilor pentru PC-uri, servere si retele informatice. Pe masura ce posibilitatea de conectare la Internet prin diferite tehnologii (WiFi, 3G) devine o functie inclusa automat in noile echipamente mobile, apare tot mai evident si pericolul infectarii acestor echipamente cu virusi si alte coduri informatice malitioase.

BitDefender Mobile Security ofera acum utilizatorilor o protectie completa, permanenta, pentru echipamentele mobile care ruleaza atat pe sistemele de operare Symbian 60 si Symbian 80, cat si Windows Mobile Pocket PC si Windows Mobile Smartphone. Aceasta protectie este posibila prin includerea unui scut antivirus, care o data instalat pe echipament, asigura scanare in timp real a tuturor fisierelor, inainte de executarea lor. Se ofera, de asemenea, posibilitatea de scanare a fisierelor care sunt suspecte, prin selectarea lor. Poate fi verificata memoria, cardul de memorie introdus sau se pot realiza scanari complete ale echipamentului, pentru a elimina prezenta oricarei amenintari.

"BitDefender Mobile Security ofera utilizatorilor de echipamente mobile o protectie avansata. Produsul protejeaza in timp real, inca de la pornirea echipamentului, fara a necesita interventii ulterioare", a declarat Bogdan Dumitru, seful echipei de cercetare dezvoltare BitDefender.

Solutia ofera protectie antivirus permanenta si scanare la cerere, iar actualizarile semnaturilor de virusi se fac prin GPRS sau cu ajutorul calculatorului. Pentru a nu afecta viata bateriei, produsul pentru echipamente mobile a fost proiectat de specialistii BitDefender acordandu-se o atentie deosebita pentru consumul redus de energie.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1475 ori