Seful Microsoft nu e ingrijorat ca a fost depasit de Apple

Vineri, 28 Mai 2010, ora 11:12
2110 citiri
Seful Microsoft nu e ingrijorat ca a fost depasit de Apple

Seful Microsoft, Steve Ballmer, a afirmat ca nu este ingrijorat de faptul ca rivalii de la Apple i-au depasit compania in ceea ce priveste valoarea de piata.

"Este un joc lung. Avem o competitie buna, dar si noi suntem o competitie buna", a declarat Steve Ballmer la New Delhi.

"O sa fac si mai mult profit si cu siguranta nu e nicio companie IT pe planeta care sa fie mai profitabila decat noi", a adaugat el, potrivit AFP.

"Sa vedem ce se intampla pentru ca inca sunt multumit de faptul ca in 94 de cazuri din 100, cineva cumpara un PC cu Windows", a mai explicat Ballmer.

Seful Microsoft a facut o vizita in India pentru a explica importanta platformei Microsoft de servicii "cloud", in care oamenii folosesc aplicatii online in loc sa le cumpere si sa le instaleze pe computer.

Planurile privind serviciile de cloud computing pe care Microsoft le are in India implica crearea a 300.000 de locuri de munca pana in 2015.

Actiunile Microsoft au scazut cu 4,07%, miercuri, ceea ce a facut ca valoarea de piata a companiei sa ajunga la 219 miliarde de dolari.

In acelasi timp, actiunile Apple au ajuns la 244,05 dolari, ceea ce face ca valoarea de piata a companiei sa fie de 222 de miliarde de dolari.

Astfel, Apple a devenit cea mai mare companie IT din lume, aceasta fiind una dintre cele mai importante rasturnari de situatie din istorie deoarece Apple era considerata o companie moarta in urma cu zece ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#windows microsoft apple companie it , #stiri Apple